13.4 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăInternaționalViktor Orban: Noi suntem viitorul Europei

Viktor Orban: Noi suntem viitorul Europei

”În 1990, Europa era viitorul nostru, dar astăzi noi suntem viitorul Europei”, a spus şeful executivului de la Budapesta, potrivit căruia Ungaria şi ţările central-europene reprezintă regiunea cu cea mai rapidă creştere economică din interiorul Uniunii Europene.

Viktor Orban a adăugat că noul guvern ungar ‘priveşte către orizontul european’. ”Deşi servim ţara, locul nostru este în Europa”, a afirmat Orban în discursul rostit în faţa parlamentului.

El a adăugat că membrii comunităţii sale politice mai degrabă au format o echipă şi nu au intrat în competiţie unul cu altul.

”Peste tot în Ungaria, multe sute de oameni sunt dornici să-şi asume responsabilitatea conducerii în această comunitate politică şi există suficienţi oameni dedicaţi pentru a ocupa aceste posturi pentru câteva guverne”, a menţionat premierul ungar.

Pe de altă parte, Viktor Orban a subliniat că Europa va continua să fie ameninţată de migraţia în masă pentru mulţi ani de acum înainte. El s-a pronunţat pentru protejarea fermă a frontierelor blocului comunitar şi pentru gestionarea cu calm a riscurilor de securitate cu care se confruntă continentul european.

Premierul conservator ungar, aflat la putere din 2010, a câştigat la 8 aprilie al patrulea mandat consecutiv, partidul său, Fidesz, obţinând aproape jumătate din voturile exprimate, ceea ce i-a asigurat o majoritate de două treimi în parlament.

Cele mai citite

Georgia: Mii de manifestanți din nou în stradă contra unui proiect de lege controversat privind „ influența străină”

Mii de manifestanţi au ieşit în stradă miercuri seară în Georgia pentru a protesta contra proiectului de lege controversat privind ''influenţa străină'', adoptat în...

Estonia închide un punct de control de la granița cu Rusia pe timpul nopții

De la 1 mai, punctul de control Narva-1 de la granița dintre Estonia și Rusia a încetat să mai funcționeze non-stop. Despre acest lucru...

Rublev îl elimină pe Carlos Alcaraz de la Madrid după două ore de joc

Carlos Alcaraz, tenismanul spaniol care ocupă locul 3 în clasamentul mondial, a suferit o înfrângere în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000...
Ultima oră
Pe aceeași temă