15.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăInvestitor amendat pentru că deversa ape uzate în Marea Neagră

Investitor amendat pentru că deversa ape uzate în Marea Neagră

Se întâmpla în zona Mamaia Nord, inclusă, recent, de către Guvernul României, în categoria stațiunilor de interes național. Este vorba despre un investitor care lucra la fundația unei clădiri.

„Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă de 3000 lei, în conformitate cu OUG 195/2005 privind protecția mediului”, a precizat Valentina Chiriță, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Constanța.

Aceasta a previzat că polițiștii locali acționează atât din oficiu, cât și la solicitarea cetățenilor pentru combaterea încălcării normelor legale privind protecția mediului.

Nu este prima dată când persoane fizice sau juridice care construiesc pe litoral sunt surprinse că deversează direct în mare apele uzate, mai ales în zona Mamaia Nord – Năvodari, aflată în plină expansiune, zonă unde, în ultimii ani, vilele, pensiunile, hotelurile și blocurile pentru locuit au apărut ca ciupercile după ploaie.

Cele mai citite

Un român în vârstă de 28 de ani a fost găsit mor într-o piață publică din Genova

O descoperire tragică a avut loc vineri, în jurul orei 16:30, în Piazza Monte Santodin din cartierul Sestri Ponente din Genova, Italia. Cadavrul unui...

Un bărbat de 43 de ani din Rădăuți a evadat din arestul la domiciliu după ce a fost condamnat la patru ani închisoare

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din municipiul Rădăuţi este cercetat penal pentru evadare, după ce ar fi părăsit arestul la domiciliu...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....
Ultima oră
Pe aceeași temă