12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăSporturi extreme, circuite montane si mestesuguri traditionale

Sporturi extreme, circuite montane si mestesuguri traditionale

Companiile din turism au investit anul trecut circa 15 milioane lei (150 miliarde lei vechi) in Vatra Dornei, pentru extinderea si modernizarea spatiilor de cazare si a celor de tratament, a declarat primarul localitatii, Constantin Hutanu.

“Investitiile au fost toate din capital privat si au vizat amenajarea sau modernizarea unor moteluri, pensiuni si hoteluri, dar si a unor baze de tratament. In urma acestor lucrari, circa 150 de locuri de cazare au fost introduse in circuitul turistic, Vatra Dornei avand un total de 2.000 de locuri”, a mai spus Hutanu.
In ultimii ani, zona Bucovinei, si implicit Vatra Dornei, a atras un numar important de vizitatori interesati mai ales de sporturile de iarna si de tratament balnear, dar reprezentantii industriei turistice si-au propus sa dezvolte acum si alte segmente. Oferta propusa turistilor romani si straini include printre altele practicarea unor sporturi extreme, precum river rafting, si organizarea unor circuite in timpul carora sunt prezentate diferite obiceiuri si mestesuguri traditionale.
In plus, autoritatile locale din Vatra Dornei au depus un proiect de investitii de circa cinci milioane de euro la Ministerul Integrarii pentru obtinerea unor finantari internationale pentru infrastructura turistica. Printre obiectivele propuse se afla amenjarea unui patinoar si a unei noi partii de schi cu transport pe cablu.
In 2004, Vatra Dornei a atras un numar record de turisti, fiind considerat cel mai bun an de dupa 1989. Circa 150.000 de turisti si-au petrecut concediile in zona, dintre care circa 15-20% au fost straini. Cea mai profitabila perioada a anului este iarna, cand sunt organizate Serbarile Zapezii.
“In perioada serbarilor din februarie, in Vatra Dornei au intrat 22 miliarde de lei vechi, o suma mare pentru noi. Circa 25.000 de turisti au sosit in localitate cu aceasta ocazie, ceea ce este clar un numar-record”, a mai adaugat Hutanu.
Situatia nu a fost la fel de buna in 2005, cand inundatiile si greva de la CFR au afectat fluxul turistic spre zona Bucovinei, inclusiv spre Vatra Dornei. Potrivit estimarilor primarului, numarul turistilor a scazut cu 50% de la inceputul anului.
Cu toate acestea, cei care lucreaza in turism in Bucovina isi pastreaza optimismul cu privire la viitorul acestei industrii si incearca sa isi diversifice oferta, mizand atat pe traditie si istorie, cat si pe turismul balnear si pe cel de aventura.
Preturile la cazare sunt relativ accesibile in aceasta zona, ele situandu-se in jurul valorii de 50 de lei (500.000 de lei vechi) pe noapte, fara masa. In timpul sejurului, turistii pot opta si pentru o scurta plimbare cu trenul Hutulca in zona Moldovitei, un grup de 30-40 de persoane platind 400 de euro.

Cele mai citite

Polonia condamnă atacurile cibernetice rusești. Oficialii transmit că și țara lor a fost vizată

Polonia a condamnat presupusele atacuri cibernetice ale unui grup rus numit APT28 asupra Germaniei și Republicii Cehe, afirmând că și ea a fost vizată,...

Rusia îl urmărește penal pe președintele ucrainean Zelenski

Rusia a deschis o acţiune penală împotriva preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski şi l-a trecut pe lista persoanelor căutate, a relatat sâmbătă agenţia de presă...

Șase persoane au fost rănite în regiunile ucrainene Harkov și Dnipro

Rusia a lansat peste noapte un atac cu drone asupra regiunilor ucrainene Harkov și Dnipro, rănind cel puțin șase persoane și lovind infrastructuri critice,...
Ultima oră
Pe aceeași temă