23.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăȘtirile zileiCod portocaliu şi Cod galben de inundaţii pe râuri din 5 judeţe

Cod portocaliu şi Cod galben de inundaţii pe râuri din 5 judeţe

Conform Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), până la ora 00:00 va fi în vigoare Codul portocaliu de creşteri rapide ale debitelor şi nivelurilor, cu depăşiri ale Cotelor de inundaţie, pe râurile din bazinele hidrografice: Beliu şi Teuz – bazin superior şi mijlociu (judeţele Bihor şi Arad).

Specialiştii INHGA precizează că fenomenele se pot produce cu intensitate şi probabilitate mai mare şi pe unele râuri mici din bazinul superior al râului Beliu (afluent al Crişului Negru).

De asemenea, tot până la ora 00:00, pe durata avertizării Cod galben de inundaţii, se vor înregistra scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, cu depăşiri ale Cotelor de atenţie, pe râurile: Târnava Mare – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior şi Târnava Mică – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Harghita, Braşov, Sibiu şi Mureş).

Cele mai citite

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...

Armata israeliană a început evacuarea civililor din Rafah, înaintea unei posibile ofensive

Armata israeliană a început evacuarea civililor din orașul Rafah, aflat în sudul Fâșiei Gaza, aparent în cadrul pregătirilor pentru o operațiune militară în această...

Maia Sandu merge în vizită în Norvegia

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început o vizită de stat, de două zile, în Norvegia, anunță, luni, presa de la Chișinău. Șefa statului este...
Ultima oră
Pe aceeași temă