16 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăȘtirile zileiCorupție la DNA, justiție politică și închisori inumane, imaginea României în presa...

Corupție la DNA, justiție politică și închisori inumane, imaginea României în presa americană

Jurnaliștii au realizat o analiză, o paralelă între protestele din ultimul an și jumătate din țara noastră, împotriva modificării legislației, și scandalurile de la nivelul conducerii DNA, în mandatul Codruței Kovesi.

Presa din Washington amintește de înregistrările cu fostul procuror șef, când comanda fabricarea de dovezi împotriva lui Sebastian Ghiță.

De asemenea, jurnaliștii americani citează un raport european ce prezintă condițiile “inumane” din închisorile românești. The Washington Times amintește despre cazul omului de afaceri Dan Adamescu, decedat în închisoare, jurnaliștii menționând suspiciunea de răzbunare politică, în acest caz.

 

Condamnat la o închisoare inumană

De asemenea publicația prezintă și cazul fiului lui Dan Adamescu, Alexander, arestat în Regatul Unit și care așteaptă o posibilă decizie de extrădare. Jurnaliștii amintesc că termenul de pronunțare în cazul extrădării se apropie și că, din nefericire, nu sunt semne că Alexander ar urma să primească un tratament diferit de cel al tatălui său, în închisorile din România.

Publicația din Washington citează un martor expert în faţa instanţei în cazul de extrădare: “judecarea în cazurile Dan şi Alexander Adamescu poartă toate semnele distinctive ale unei campanii motivate politic, folosind legea penală, iniţiată de Guvernul Victor Ponta, şi un fel de “lawfare” urmărit de fostul prim-ministru împotriva altor mulți adversari”.

The Washington Times mai scrie că Administrația Trump ar trebui să solicite Guvernului Român să ceară anularea mandatului de arest european pentru Alexander Adamescu, fiind evidentă nedreptatea împotriva acestuia.

Cele mai citite

Adio, Paul Auster. Autorul ”Trilogiei New York-ului” a decedat la vârsta de 77 de ani

Paul Auster, celebrul scriitor american cunoscut pentru romanele sale captivante, poemele și scenariile de film, a încetat din viață la vârsta de 77 de...

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică vine cu o atenţionare pentru cei care fac cumpărături online

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică emite o avertizare importantă pentru toți cei care fac cumpărături online, subliniind că infractorii cibernetici sunt activi în special...

Zelenski se precipită: Ucraina are nevoie de “o accelerare semnificativă” a livrărilor de armament

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marţi seara că Ucraina are nevoie de "o accelerare semnificativă" a livrărilor de armament de la partenerii săi...
Ultima oră
Pe aceeași temă