25.2 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăȘtirile zileiMApN va instala un Spital Militar de campanie pe stadionul ”Portul” din...

MApN va instala un Spital Militar de campanie pe stadionul ”Portul” din Constanța!

Ministerul Apărării Naţionale va instala la Constanţa, pe Stadionul Portul, un spital militar mobil ce va funcţiona cu monospecializare, unde vor fi tratate cazurile uşoare şi medii de infectare cu COVID-19, informează Prefectura Constanţa.

Conform sursei citate, unitatea medicală militară cu caracter temporar va fi dotată cu un aparat Real Time PCR, pentru testarea pacienţilor cu suspiciune de COVID-19.

“Unitatea mobilă va funcţiona cu monospecializare, fiind dedicată tratării cazurilor uşoare şi medii de coronavirus iar personalul medical militar va fi detaşat la Constanţa pentru funcţionarea acestui spital, menit să reducă din presiunea exercitată pe Spitalul de Boli Infecţioase”, precizează Prefectura Constanţa.

Zilele următoare, genişti şi topografi militari vor inspecta locul desemnat pentru amplasare, urmând ca la sfârşitul săptămânii să înceapă lucrările propriu-zise de ridicare a spitalului mobil de campanie.

Cele mai citite

VIDEO. Tragedie în a doua zi de Paște. O casă a luat foc, după ce a fost lovită de un trăsnet

Pompierii militari au intervenit în a doua zi de Paște pentru a stinge un incendiu care a izbucnit la o casă din municipiul Baia...

Doi turiști din Australia și unul din SUA au fost găsiți în Mexic, împușcați în cap

Trupurile neînsuflețite a trei turiști, doi din Australia și unul din SUA, au fost găsite în Mexic, fiecare dintre ei având câte un glonț...

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...
Ultima oră
Pe aceeași temă