17.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiMinistrul Culturii: Ziua Europei este un prilej de a reafirma valorile comune

Ministrul Culturii: Ziua Europei este un prilej de a reafirma valorile comune

Într-un mesaj remis News.ro, el a spus: „Ziua Europei şi suita de evenimente aniversare organizate pe întreg continentul sunt de natură să reamintească principiul fundamental – devenit concept de bază al tuturor instituţiilor Uniunii Europene – care a stat în centrul Declaraţiei Schuman: acela al cooperării între naţiuni”.

Ministrul a continuat: „Aniversarea Zilei Europei este, înainte de orice, un fericit prilej de a reafirma, în toate instituţiile şi în însăşi identitatea naţiunilor membre ale Uniunii Europene, fondul comun de valori, unitatea în diversitate, rafinamentul principiilor unanime şi importanţa respectului pentru patrimoniul spiritual al fiecărei ţări devenite parte a celui mai trainic edificiu socio-economic, cultural şi politic – Uniunea Europeană”.

„Culturile naţionale îşi regăsesc, în această matrice, nu doar cadrul propice de manifestare a autenticităţii, ci şi şansa dialogului fertil, a multiculturalităţii şi a valorificării eficiente a fondului artistic. Ca parte a culturii europene, cultura noastră se află, ea însăşi, la ceas aniversar”.

În încheiere, el a urat „La mulţi ani!” tuturor celor care „împlinesc frumoasa familie europeană – oameni, instituţii, naţiuni”.

Cele mai citite

EXCLUSIV. Companiile de stat, chestiune de siguranță națională, doar în declarațiile puterii. Ministerul Economiei, fără apărare la falimentul Lido S.A.

Statul rămâne lipsit de reacție în cazul falimentului Lido S.A., companie la care este acționar majoritar, în condițiile în care afacerea pare gândită pentru...

Candidat PSD la primărie, acuzat de corupție și un prejudiciu de 5,7 milioane de lei

Toma Sandu, un apropiat al familiei Bădălău, s-a prezentat miercuri în fața procurorilor DNA pentru a fi informat cu privire la calitatea sa...
Ultima oră
Pe aceeași temă