19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăȘtirile zileiO profesoară a fost reţinută după ce a pulverizat cu spray lacrimogen...

O profesoară a fost reţinută după ce a pulverizat cu spray lacrimogen doi elevi

“Ieri (miercuri – n.r.), la ora 11,00, poliţiştii Secţiei Poliţie Rurală Tăşnad au fost sesizaţi despre faptul că la o şcoală gimnazială din Santău, o învăţătoare ar fi pulverizat cu spart iritant lacrimogen doi copii de şase, respectiv şapte ani, pe motiv ca au deranjat cursul orei. Învăţătoarea a fost reţinută pentru 24 de ore de poliţişti. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de rele tratamente aplicate minorului şi purtare abuzivă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei”, se arată într-o informare de presă dată publicităţii, joi, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu-Mare.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Satu-Mare s-a autosesizat în acest caz şi a luat deja măsuri împotriva învăţătoarei.

“Este vorba de o profesoară ce a fost repartizată ca suplinitor la şcoala din Santău, la ultima şedinţă publică din luna septembrie, după ce a obţinut o notă mai mare de şapte la examenul de titularizare. Ea îndeplinea toate condiţiile de angajare şi avea şi avizul medical pentru a ocupa acest post. Directorul şcolii a constat că profesoara are o problemă de relaţionare cu copiii şi a monitorizat activitatea acesteia. Ieri însă, a fost anunţat că profesoara a dat cu spray lacrimogen în faţă unor elevi, motiv pentru care, după ce copiii au fost duşi la dispensarul din comună, a anunţat poliţia, care a venit şi a reţinut-o pe profesoară”, a declarat joi, pentru AGERPRES, inspectorul general şcolar, Călin Durla.

Acesta a adăugat faptul că cei doi copii au fost transferaţi la o unitate de primiri urgenţe, în prezent fiind în afara oricărui pericol.

“Profesoarei în cauză i s-a desfăcut contractul de muncă şi, din punctul meu de vedere, nu mai are ce căuta la catedră. Mi-aş dori însă mai multă atenţie din partea celor care eliberează adeverinţele medicale pentru cadrele didactice, pentru că noi nu putem contesta aceste avize medicale”, a conchis Călin Durla.

Cele mai citite

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...

O fetiță s-a născut cu două forme de cancer

O fetiță s-a născut cu mai multe pete mov pe corp, iar în timp s-au dovedit a fi două forme de cancer. Amelia Topas, acum...

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...
Ultima oră
Pe aceeași temă