12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăȘtirile zileiPreotul Răducă, noi declaraţii: Graviditatea, în cazul violului se datorează unui consimțământ

Preotul Răducă, noi declaraţii: Graviditatea, în cazul violului se datorează unui consimțământ

Întrebat despre violul asupra copiilor, a replicat că aceştia trebuie păziţi şi că un copil trebuie şi apărat şi educat. El a reluat într-o formă mult mai gravă afirmaţiile făcute într-un interviu la Radio Trinitas care a stârnit indignare şi a atras sancţionarea postului de către CNA.

”Graviditatea, în cazul violului, de multe ori se datorează unui consimţământ pe care victima şi l-a dat sau unei neştiinţe. Nu stai să fii violată, nu stai să… Îţi iei măsuri de precauţie”, a declarat preotul marţi seară, la Observator TV.

Întrebat cum se poate realiza acest lucru, preotul a replicat: ”Nu te duci în mediul în care să poţi fi violată”.

Când i s-a spus că violul se poate întâmpla oriunde, Răducă a afirmat: ”Eu nu cred că violează cineva oriunde”.

Întrebat, în această logică, cum evită un copil violul, preotul a răspuns: ”Un copil trebuie păzit, trebuie apărat copilul. Un copil trebuie şi educat”.

Când i s-a explicat că uneori violatorul este tatăl sau unchiul sau omul din casă, preotul a spus: ”Cu atât mai mult trebuie sancţionaţi”.

El a ţinut să sublinieze că ”nu orice viol se soldează neapărat cu stare de graviditate”.

După ce i s-a spus că multe violuri se soldează cu graviditate, Vasile Răducă a declarat sec: ”Sunt foarte multe violuri, probabil”.

Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...
Ultima oră
Pe aceeași temă