13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăȘtirile zileiRenault şi-a redus estimările referitoare la vânzările şi profitul anului 2019

Renault şi-a redus estimările referitoare la vânzările şi profitul anului 2019

Renault, care a renunţat în luna iulie la promisiunea de a creşte în acest an veniturile calculate înainte de efectele valutare, a anunţat că vânzările din 2019 vor scădea probabil cu 3% – 4%.

”Din cauza unui mediu economic mai puţin favorabil comparativ cu aşteptările noastre şi într-un context în care condiţiile impuse de autorităţile de reglementare măresc costurile, grupul Renault îşi revizuieşte previziunile”, a anunţat compania.

Marja operaţională a grupului este prognozată la nivelul de 5%, sub obiectivul iniţial de 6%, potrivit Renault, care a adăugat că îşi reanalizează obiectivele pe termen mediu din planul strategic aferent perioadei 2017 – 2022, fără să ofere alte detalii.

Renault a anunţat că fluxul de capital liber ar putea să fie negativ la sfârşitul anului, deşi ar putea fi pozitiv în a doua jumătate a acestui an. În primele şase luni, fluxul de capital liber a fost de -716 milioane de euro.

Producătorii auto traversează o perioadă de încetinire a activităţilor şi sunt nevoiţi să respecte condiţiile mai stricte impuse de autorităţile de reglementare referitoare la emisii şi să investească în tehnologii noi, costisitoare.

Pentru trimestrul al treilea, Renault a anunţat că vânzările au scăzut cu 1,6%, la 11,3 miliarde de euro (12,6 miliarde dolari). La curs valutar constant şi fără efectul achiziţiilor şi al vâzărilor, declinul a fost de 1,4%.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă