16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăȘtirile zileiRusia nu lasă Balcanii în pace. Ce scandal a izbucnit la vecinii...

Rusia nu lasă Balcanii în pace. Ce scandal a izbucnit la vecinii bulgari

Un fost oficial din cadrul serviciilor bulgare de informaţii militare este acuzat că a recrutat mai multe persoane care aveau acces la informaţii secrete ale Bulgariei, Alianţei Nord-Atlantice şi Uniunii Europene.

Informaţiile au fost transmise unui oficial din cadrul Ambasadei Rusiei de la Sofia, a declarat Siika Mileva, purtătorul de cuvânt al Parchetului General din Bulgaria.

“Putem concluziona că acest grup infracţional a generat ameninţări grave pentru siguranţa naţională prin colectarea şi transmiterea către un stat străin a unor informaţii secrete despre Bulgaria, NATO şi Uniunea Europeană”, a explicat Siika Mileva, conform agenţiei Reuters.

Ambasada Rusiei din Bulgaria a anunţat că aşteaptă o decizie a instanţei în acest caz şi apoi va formula o poziţie oficială.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Unirea Shopping Center: Inima Comercială a Bucureștiului

Situat în centrul vibrant al Bucureștiului, Unirea Shopping Center nu este doar un simplu centru comercial, ci o emblemă a orașului, fiind unul dintre...

MAE condamnă ferm toate actele de violență asupra jurnaliștilor

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) condamnă "ferm" toate actele de violenţă împotriva jurnaliştilor şi a mass-media în exercitarea profesiei lor, într-un mesaj transmis cu ocazia...

26 de avioane de război și 5 nave chineze, detectate în jurul Taiwanului

Ministerul Apărării din Taiwan a anunţat vineri că a detectat 26 de avioane şi cinci nave chineze în jurul insulei în ultimele 24 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă