16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăȘtirile zileiUn nou candidat pentru șefia DNA: procurorul militar Nicolae Lupescu

Un nou candidat pentru șefia DNA: procurorul militar Nicolae Lupescu

Procurorul militar Nicolae Lupulescu şi-a depus, joi, candidatura pentru funcţia de şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a confirmat, pentru Mediafax, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Generalul-maior Nicolae Lupulescu activează în cadrul Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General, însă din 14 martie 2016 a fost detaşat pentru o perioadă de trei ani la MApN.

Şi Paula Tănase, procuror în Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, şi-a depus candidatura, în urmă cu câteva zile, pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Potrivit calendarului anunţat de ministerul Justiţiei, lista candidaţilor care îndeplinesc condiţiile legale de participare la selecţie şi programarea interviurilor se vor afişa la sediul ministerului şi se vor publica pe pagina Internet a acestuia pe 29 august 2018, urmând ca procurorii participanţi la selecţie să susţină, în perioada 03 – 05 septembrie 2018, un interviu cu Tudorel Toader, iar pe 6 septembrie să fie anunţate rezultatele selecţiei.

Este cea de-a doua campanie de selecţie demarată de instituţia condusă de Tudorel Toader pentru conducerea DNA, după ce ministrul Justiţiei a anunţat că niciunul dintre cei patru candidaţi înscrişi în prima rundă nu întruneşte condiţiile necesare.

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu către jurnaliști, de Ziua Mondială a Libertății Presei

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, cu prilejul Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, că activitatea de jurnalist, cu toate valenţele sale, are în sine...

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...

MAE condamnă ferm toate actele de violență asupra jurnaliștilor

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) condamnă "ferm" toate actele de violenţă împotriva jurnaliştilor şi a mass-media în exercitarea profesiei lor, într-un mesaj transmis cu ocazia...
Ultima oră
Pe aceeași temă