17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyle3 remedii naturiste pentru tenul cu tendință acneică

3 remedii naturiste pentru tenul cu tendință acneică

Hidratarea corectă și o dietă echilibrată, bogată în legume și fructe proaspete sunt esențiale, dar este important să fie folosite și produse cosmetice speciale, care conțin ingrediente naturale. Prezentăm în continuare trei produse naturiste care pot fi folosite pentru îngrijirea acestui tip de ten.

1. Măști cu miere sau argilă

Pentru tenul cu tendință acneică, cele mai eficiente sunt măștile din ingrediente naturale, care sunt bogate în vitamine și minerale, nutrienți esențiali pentru sănătatea pielii. Printre cele mai bune remedii naturiste se numără măștile pe bază de mentă, busuioc, miere, căpșuni sau banane, dar pe primul loc se află cosmeticele pe bază de argilă.

 

Cosmeticele pe bază de argilă au efect antiinflamator și detoxifiant, ajută la regenerarea tenului, la vindecarea semnelor inestetice lăsate de acnee și contribuie totodată la matifierea pielii, pentru că pot reduce secreția de sebum. De asemenea, argintul ionic din argilă are efect antimicrobian și antiseptic, iar siliciul ionic ajută la regenerarii celulelor și are efect împotriva îmbătrânirii premature a tenului.

 

Cea mai simplă rețetă de mască pentru ten acneic care poate fi obținută acasă este cea pe bază de miere. Se amestecă două linguri de miere cu o lingură mică de zeamă de lămâie, se aplică pe față și se lasă să acționeze timp de aproximativ 10-15 minute, apoi se spală cu apă călduță.

2. Creme hidratante cu aloe vera

Chiar și tenul gras, cu tendință acneică, are nevoie de hidratare zilnică, dar trebuie evitate cremele uleioase, care conțin chimicale și pot încărca porii. Ideale sunt cele pe bază de plante, care hidratează și reglează secreția de sebum, iar cele mai eficace sunt cele pe bază de lămâie, lavandă, gălbenele, aloe vera, ceai verde, propolis sau argilă.

 

Cremele alese pentru tenul gras trebuie să aibă proprietăți antibacteriene, dezinfectante și antiinflamatoare, ca să elimine delicat celulele moarte și să asigure o hidratare de durată, echilibrată.

3. Gel de curățare cu extract de cimbru

Curățarea și demachierea corectă a tenului gras este esențială, fiind primul pas spre o piele frumoasă și sănătoasă. Este recomandat ca pentru spălare să fie folosit un gel pe bază de plante, nu cremă sau ulei, pentru că acestea sunt mai grase și pot încărca porii.

 

Gelurile care conțin extract de cimbru, aloe vera, lavandă, busuioc, pin sau cătină sunt foarte bune pentru tenul cu tendință acneică, pentru că au efect purificator și antiinflamator. Ele trebuie folosite de două ori pe zi, dimineața și seara, iar pentru spălare este mai bine să fie utilizată apa călduță sau chiar rece, nu fierbinte, pentru că temperatura ridicată va stimula și mai mult secreția de sebum.

 

Acestea sunt doar trei dintre cele mai folosite remedii pentru îngrijirea tenului cu tendință acneică. Există multe cosmetice care pot fi preparate acasă, dar și produse concepute special pentru nevoile acestui tip de ten, care conțin ingrediente naturale și care pot fi cumpărate din farmacii sau magazine cu produse naturiste.

 

 

Cele mai citite

A născut soția lui George Simion

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a primit un veste bună mult așteptată. Liderul AUR este tată. George Simion a anunțat pe Facebook că...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...
Ultima oră
Pe aceeași temă