14.5 C
București
joi, 23 septembrie 2021

Cum poți scăpa de mătreață în doar câteva zile

Rezolvarea acestei situații este mai aproape decât crezi, pentru că natura oferă soluția ideală pentru a avea din nou un scalp sănătos și un păr strălucitor. 

Oțetul de mere este recomandat în lupta împotriva mătreții, și acest produs natural este soluția ieftină și la îndemână pentru tine. Imediat după spălarea părului, clătește întreaga podoabă capilară cu o soluție din oțet de mere și apă. Dacă vrei, poți masa rădăcina părului, pentru un efect mult mai intens. După câteva minute, clătește părul cu apă călduță simplă și bucură-te de efectul incredibil al oțetului.

Sucul de lămâie, folosit atât în bucătărie, cât și în tratarea răcelilor sau în degresarea tenului, este ideal și pentru tine, dacă simți că ai pierdut lupta cu mătreața. La fel ca și în cazul oțetului de mere, va trebui să masezi scalpul suficient de mult până când simți că sucul de lămâie a pătruns în piele, adică aproximativ 20 de minute. Imediat după aceea, clătește cu apă din abundență și usucă părul lejer.

Ghimbirul este un alt ajutor din natură pentru scalpul tău. Dă pe o răzătoare fină o bucată medie de ghimbir, apoi aplică-l direct la rădăcina părului. Lasă-l să acționeze pentru o jumătate de oră și clătește bine părul după această mască.

Acestea sunt doar câteva din produsele din natură pe care le poți folosi pentru a scăpa de mătreață. Dacă simți usturimi sau furnicături în timpul în care ai aplicată pe păr masca pe care ai ales-o de mai sus, îndepărteaz-o cât mai repede și clătește bine rădăcina părului.

Ultima oră
Pe aceeași temă