19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăLifestyleHelen Mirren o va interpreta pe Ecaterina cea Mare într-un nou miniserial

Helen Mirren o va interpreta pe Ecaterina cea Mare într-un nou miniserial

Este vorba de un miniserial de patru episoade despre ultimii ani de domnie ai puternicei ţarine ruse din secolul al XVIII-lea pe care Sky îl va lansa în 2019, a anunţat platforma într-un comunicat.

În acţiunea care se derulează în luxoasa curte rusă a secolului al XVIII-lea, actriţa oscarizată Helen Mirren o va interpreta pe una dintre cele mai puternice femei din toate timpurile, Ecaterina a II-a a Rusiei.

Alături de Mirren, Jason Clarke (‘Zero Dark Thirty’) a fost ales să-l întruchipeze pe Potemkin, omul de stat preferat al Ecaterinei care i-a fost amant şi comandant de armată.

Din distribuţie mai fac parte Gina McKee (‘Notting Hill’), care o va interpreta pe contesa Bruse, prietenă şi confidentă a împărătesei, şi Rory Kinnear (‘The Imitation Game’), în rolul ministrului Panin, un politician abil care a fost consilierul lui Pavel (Joseph Queen), fiul şi moştenitorul Ecaterinei.

Miniserialul, a cărui producţie se desfăşoară în prezent în Rusia, Letonia şi Lituania, se axează asupra ultimilor ani dintre cei 34 cât a durat domnia Ecaterinei, în timpul căreia Rusia a devenit una dintre marile puteri ale Europei.

Cu un scenariu scris de Nigel Williams (‘Elizabeth I’), “Catherine the Great” va fi produs de Origin Pictures şi New Pictures şi face parte din acordul global dintre Sky şi HBO privind serialele de ficţiune.

Cele mai citite

Taiwanul ar urma să fie sprijinit de Trump dacă acesta va câștiga alegerile

Un fost ambasador al SUA la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa, James Gilmore, a declarat sâmbătă că este convins că Donald Trump...

Polonia condamnă atacurile cibernetice rusești. Oficialii transmit că și țara lor a fost vizată

Polonia a condamnat presupusele atacuri cibernetice ale unui grup rus numit APT28 asupra Germaniei și Republicii Cehe, afirmând că și ea a fost vizată,...

Un înalt oficial rus acuză NATO că se pregătește de un conflict cu Rusia

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, a afirmat sâmbătă că exercițiile militare ale NATO, numite Steadfast Defender, desfășurate pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă