14.3 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Rezervările cu vouchere de vacanță au crescut cu o treime. Încă mai sunt tichete nefolosite

Rezervările cu vouchere de vacanță au crescut cu o treime în anul 2021 față de anul 2020 și încă mai există asemenea tichete nefolosite, în condițiile în care în anul 2021 nu s-au emis vouchere noi, ci se pot folosi cele neconsumate din anul 2020.

Potrivit unui studiu alcătuit de platforma Travelminit.ro și de compania Sodexo, rezervările plătite cu vouchere de vacanţă au crescut în anul 2021 cu 34 la sută față de anul 2020.

„După ce anul trecut românii s-au văzut nevoiți să își amâne sau chiar să își anuleze vacanțele pe fondul apariției pandemiei, în prezent asistăm la o creștere a numărului de rezervări și, implicit, a numărului de turiști. Cum zvonurile unui al patrulea val pandemic sunt din ce în ce mai prezente și mulți români sunt descurajați de schimbările de pe-o zi pe alta în ceea ce privește condițiile de călătorie sau necesitatea testării PCR, atenția turiștilor români se îndreaptă tot mai des spre destinații interne. Conform unui studiu al platformei de rezervări hoteliere Travelminit.ro realizat împreună cu Sodexo, la această creștere a turismului intern contribuie și faptul că românii își pot achita cazarea cu voucherele de vacanta primite de la angajatori”, precizează un comunicat de presă.

Voucherele de vacanță pot fi folosite atât pentru plata cazării, cât și pentru plata altor servicii turistice precum masa și transportul. Printre județele cele mai căutate de turiștii care plătesc cu vouchere de vacanță în vara anului 2021 se numără Brașov, Constanța și Cluj.

Tichetele de vacanță emise în anul 2021 mai pot fi folosite până la finalul anului 2021.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă