11.5 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăPoliticăBlat între PSD și PNL? Dezvăluirile unui important deputat liberal

Blat între PSD și PNL? Dezvăluirile unui important deputat liberal

În schimb, social-democraţii le-ar fi promis liberalilor că nu vor insista pe proiectele cu impact bugetar mare, cum ar fi reducerea cotei TVA.

“În calitate de lider de grup al PNL, astăzi am primit o propunere de troc din partea PSD. Cei de la PSD mi-au propus următorul torc: dacă PNL renunţă la a susţine intrarea pe ordinea de zi a alegerii primarilor în două tururi şi a alegerea preşedinţilor consiliilor judeţene din rândul consilierilor, cei de la PSD ne-au spus că ne vor păsui în ceea ce priveşte aruncarea în aer a proiectelor cu impact bugetar, plecând de la Comisia de buget – finanţe şi Comisia de muncă. Practic, au scos de la sertar toate proiectele cu impact bugetar ale fostei opoziţii sau ale PSD, practic le-au forţat în comisii şi au dat impresia că aruncă în aer finanţele ţării. Acest lucru nu se va întâmpla, pentru că toate proiectele cu impact bugetar care nu au respectat procedura, şi anume art 92, care prevede foarte clar punctul de vedere al noului Guvern şi impactul financiar, vor fi atacate la CCR sau în alte situaţii, acolo unde considerăm că ele pot fi duse şi puse în aplicare ceva mai încolo vor fi prorogate termenele”, a susţinut Florin Roman.

El a adăugat că PNL şi-a propus stabilizarea României prin bugetul de anul viitor, “după dezastrul lăsat de PSD”.

Roman a spus că a inventariat 6 proiecte care se află în această situaţie, printre care proiectul privind reducerea cotei TVA, care a fost aprobat în Comisia de buget, şi proiectul privind creşterea alocaţiilor pentru copii.

“Potrivit Constituţiei, în astfel de situaţii când se schimbă Guvernul, comisiile sunt obligate să solicite Guvernului punctele de vedere şi impactul bugetar. Noi le-am atras atenţia peste tot. Sunt şi proiecte bune care pot fi implementate începând din 2021. Nu ştiu dacă vor fi discutate mâine în plen, pentru că noi dorim o discuţie serioasă pe procedură pe introducerea alegerii primarilor în două tururi. Dacă vom ajunge la vot, ne vom abţine, pentru că nu sunt respectate procedurile şi, în acelaşi timp, vă spun că tot ce este cu impact bugetar şi fără punctul de vedere al Guvernului reprezintă motive de atac la CCR şi vom ataca la CCR”, a explicat Florin Roman.

Referitor la proiectul privind reducerea cotei TVA, iniţiat de el, Roman a spus că nu a auzit pe nimeni să spună că este un proiect rău, menţionând că va cere prorogarea termenului de intrare în vigoare până în 2021.

“Am iniţiat acest proiect când PSD la guvernare ne asigura că totul este lapte şi miere. (…) Ei au minţit când au alcătuit bugetul.(…) Eu o să încerc să-i conving pe colegii mei că acest proiect este un proiect bun şi să fie prorogat până în 2021”, a adăugat Roman.

Florin Roman a spus că, procedural, nu poate să propună în plenul Camerei Deputaţilor un amendament de prorogare a termenului de intrare în vigoare până în 2021, dar soluţia va veni din partea Guvernului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă