12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăPoliticăDragnea promite acțiuni împotriva lui Iohannis

Dragnea promite acțiuni împotriva lui Iohannis

Dragnea a subliniat că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va întocmi un draft pentru o posibilă sesizare la CCR în legătură cu un conflict juridic de natură constituţională.

“Am avut o şedinţă de BPN unde am discutat două chestiuni punctuale. Din acest motiv l-am invitat şi pe domnul ministru Toader – şi anume situaţia în care ne aflăm în urma refuzului preşedintelui Iohannis de a elibera din funcţie doi miniştri şi de a numi în funcţie două persoane propuse. (…) I s-a solicitat domnului ministru Toader ca până la sfârşitul săptămânii să întocmească un draft pentru o posibilă sesizare la CCR cu privire la un conflict juridic de natură constituţională în cazul în care şi după 1 Decembrie preşedintele va refuza să îşi îndeplinească atributele constituţionale şi să ia act de solicitările prim-ministrului. În funcţie de ce va face preşedintele Iohannis, luni, într-o discuţie în coaliţie, vom hotărî calea de urmat. Nu vom putea sta la nesfârşit cu un Guvern în care preşedintele vrea să se implice fără să aibă competenţă constituţională”, a precizat Dragnea, la Parlament.

El a spus că PSD nu ia în calcul un demers de suspendare din funcţie a preşedintelui.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă