20.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăPoliticăFlorin Iordache despre modificarea legilor Justiției: „Nu s-a grăbit nimeni să depună...

Florin Iordache despre modificarea legilor Justiției: „Nu s-a grăbit nimeni să depună amendamente”

Codul Penal, Codul de procedură penală şi Codul de procedură civilă urmează a fi modificate, după cum a afirmat deputatul SD, Florin Iordache, p reşedintele Comisiei speciale.

”Deocamdată asteptăm (amendamente la proiectele de lege-n.r.). Ţinem cont de Directiva UE privind prezumpţia de nevinovăţie, de Deciziile CCR. Încă aşteptăm amendamente. Nu s-a grabit, încă, nimeni să depună amendamente. Pe final de ianuarie probabil că vom face şedinţă”, a declarat preşedintele Comisiei speciale privind domeniul justiţiei, deputatul PSD Florin Iordache, pentru MEDIAFAX.

Proiectul depus de PSD-ALDE pentru transpunerea Directivei privind prezumpţia de nevinovăţie a fost criticat de opoziţie , în lucrările comisie.

Fostul ministru al Justiţiei deputatul PNL Cătălin Predoiu a afirmat că transpunerea Directivei 343/2016 are potenţialul de a destabiliza politica penală de combaterea infracţionalităţii, cerând revizuirea proiectului.

Cătălin Predou i-a transmis, în luna decembrie, o scrisoare lui Florin Iordache, cerându-i ca până la reluarea lucrărilor comisiei să revizuiască “fundamental” proiectul de transpunere a Directivei.

Liberalul a precizat că „(…) în conformitate cu proiectul: nu se mai poate lua măsura arestării pentru infracţiunile de corupţie, evaziune fiscală sau spălare de bani pentru corupţie, deşi ele prezintă un grad înalt de pericol social; se dezincriminează mărturia mincinoasă, cu efect inclusiv asupra tuturor cauzelor aflate pe rol (…)”.

 

Cele mai citite

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...

“Sunt convins că Mircea Geoană va candida la președinție”, spune Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că are convingerea fermă că Mircea Geoană va candida pentru funcția de președinte al României. Această declarație a...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....
Ultima oră
Pe aceeași temă