11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăPoliticăIohannis o felicită pe Adina Pintilie, câștigătoarea Ursului de Aur 2018

Iohannis o felicită pe Adina Pintilie, câștigătoarea Ursului de Aur 2018

Președintele Klaus Iohannis i-a transmis, duminică dimineață, un mesaj de felicitare Adinei Pintilie, regizoarea care a primit premiul Ursul de Aur pentru filmul “Nu mă atinge-mă/ Touch Me Not”, la gala celei de-a 68-a ediţii a Festivalului de la Berlin.

„Felicitări Adinei Pintilie, regizoarea filmului „Nu mă atinge-mă / Touch me not”, pentru obținerea prestigiosului premiu „Ursul de Aur” la Festivalul Internațional de Film de la Berlin! Mult succes în viitoarele proiecte!”, scrie Iohannis.

Filmul experimental “Nu mă atinge-mă”/ “Touch me not”, al regizoarei Adina Pintilie, a fost desemnat cel mai bun lungmetraj de debut în cadrul galei de premiere a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin de sâmbătă seara.

Filmul scris, regizat şi produs de Adina Pintilie este coprodus de Bianca Oana şi Philippe Avril. Filmul este o coproducţie România / Germania / Cehia/ Bulgaria / Franţa, iar, în 2012, proiectul a fost selecţionat pentru Atelierul secţiunii Cinéfondation de la Festivalul de la Cannes.

“Filmat pe o perioadă de 10 săptămâni, între anii 2015 şi 2017, cu o distribuţie mixtă de actori profesionişti (Tomas Lemarquis, Laura Benson) şi persoane reale, “Nu mă atinge-mă” este o explorare personală care pune sub semnul întrebării ideile preconcepute pe care le avem despre intimitate, ca aspect fundamental al existenţei umane”, informează ICR Berlin, într-un comunicat de presă.

În acest an, regizorul Călin Peter Netzer a fost membru al juriului care a desemnat câştigătorul premiului pentru cel mai bun film de debut – GWFF Best First Feature Award.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă