12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăPoliticăLudovic Orban și-a văzut visul cu ochii, este președintele Camerei Deputaților

Ludovic Orban și-a văzut visul cu ochii, este președintele Camerei Deputaților

Pentru alegerea președintelui Camerei Deputaților au votat 289 dintre cei 322 deputați care au depus jurământul în ședința de constituire a noului Parlament, așa cum a rezultat el în urma alegerilor parlamentare din 6 decembrie.

Ludovic Orban a primit 179 voturi ”pentru” şi 110 ”împotrivă”, iar Alfred Simonis a obţinut 110 voturi ”pentru” şi 179 ”împotrivă”, în urma unei proceduri secrete, exprimate cu buletine de vot.

După desemnarea lui Ludovic Orban ca șef al Camerei, componența Biroului Permanent a fost desemnată de parlamentarii prezenți printr-un vot pe listă, cu bile.

Alături de președintele Ludovic Orban, cu un singur vot „împotrivă”, s-a stabilit ca vicepreședinți ai Biroului Permanent al Camerei Deputaților să fie Marius Budăi, Alexandru Rafila, Laurenţiu Leoreanu şi Cristina Prună.

Noul președintele al Camerei Deputaților a anunțat că va convoca pentru marți o ședință de plen în care vor fi finalizate procedurile de constituire a noului Parlament.

Cele mai citite

Un înalt oficial rus acuză NATO că se pregătește de un conflict cu Rusia

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, a afirmat sâmbătă că exercițiile militare ale NATO, numite Steadfast Defender, desfășurate pe...

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...

Aeronava cu Lumina Sfântă de la Ierusalim a aterizat la București la ora 18.23

Aeronava care aduce Lumina Sfântă de la Ierusalim a aterizat, în această seară, în România. Avionul a aterizat la ora 18.23, potrivit antena3.ro. Delegația care...
Ultima oră
Pe aceeași temă