19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăPoliticăMembrii PSD se reunesc astăzi la Vila Lac 1

Membrii PSD se reunesc astăzi la Vila Lac 1

Surse din formaţiune au declarat, pentru MEDIAFAX că o temă ar putea fi convocarea Congresului pentru desemnarea prezidenţiabilului.

Premierul a anunţat că PSD vrea un Congres pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale la finalul acestei luni, cel târziu începutul lunii august.

În acest sens, PSD a comandat două sondaje de opinie în vederea desemnării prezidenţiabilului. Despre subiect, Viorica Dăncilă a afirmat că ea nu a fost introdusă, în sondaje, la categoria candidaţi la prezindenţiale, pentru că nu a luat în calcul înscrierea în competiţia pentru un mandat la Cotroceni.

Totodată, preşedintele PSD Viorica Dăncilă a declarat, duminică seară la Antena 3, întrebată despre o posibilă candidatură pentru un mandat la Cotroceni că mereu preşedintele partidului a fost şi candidatul la prezidenţiale, însă acesta trebuie să fie o „locomotivă” pentru formaţiune.

Ea a mai spus că „locomotiva” PSD nu există, iar „pentru mine mai important decât persoana este partidul şi rezultatul pe care îl vom obţine”.

Luni însă, premierul a a evitat să dea un răspuns clar referitor la posibilitatea unui candidat unic pentru prezidenţiale din partea PSD-ALDE şi Pro România. Ea s-a rezumat să precizeze că în funcţie de rezultatele la sondaje „vom vedea ce formulă îmbrăţişăm”.

Cele mai citite

Floriile 2024, duminica dinainte de Paște. De ce se sfințesc ramurile de salcie

Floriile, duminica dinaintea Paștelui, reprezintă un moment de profundă semnificație în calendarul creștin. În această zi, creștinii marchează Intrarea Mântuitorului în Ierusalim, un eveniment...

Conferința „ Cultura Calului și Renașterea Hipismului în România după 1989” va încheia reuniunea hipică de excepție de duminică de la Hipodromul Ploiești

A patra reuniune hipică din acest an, de la Hipodromul din Ploiești, va fi una de excepție, în program fiind cinci curse de trap....

Europarlamentarul Ramona Strugariu va candida la funcția de primar în Cluj-Napoca

Eurodeputata Ramona Strugariu, copreşedinte REPER, şi-a lansat, sâmbătă, candidatura la funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, conform agerpres.ro. "Am intrat în politică tocmai ca să...
Ultima oră
Pe aceeași temă