15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăPoliticăParlamentul va avea două noi comisii speciale. Cine și de ce are...

Parlamentul va avea două noi comisii speciale. Cine și de ce are nevoie de ele

Camera Deputaţilor şi Senatul urmează să se reunească în plen comun miercuri, de la ora 13.00, pentru a vota înfiinţarea acestor comisii speciale, au decis, marţi, membrii birourilor permanente reunite ale Parlamentului.

Ideea de înființare a celor două comisii speciale a fost criticată de parlamentarii PNL.

”PSD vine cu înfiinţarea unor comisii speciale, adică desfiinţăm toate comisiile – eu am propus desfiinţarea tuturor comisiile şi să lucrăm numai cu comisii speciale sau să facem comisii pentru studierea clorofilei… Ceea ce mi se pare absolut aberant este faptul că avem aceste comisii care asta fac, cu oameni specializaţi, cu reprezentare politică din toate partidele, iar PSD nu face nimic altceva decât să-şi înfiinţeze comisii după bunul plac, cu membrii pe care şi-i doresc, cu misiuni speciale primite de la domnul Dragnea. Ceea ce mi se pare o aberaţie din toate punctele de vedere”, a declarat Ben-Oni Ardelean.

Ideea de înfiinţare a comisiei pentru legile siguranţei naţionale fusese anunţată la sfârşitul lunii ianuarie de președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea. Liderul PSD spunea că decizia politică este de înfiinţare a unei comisii speciale privind legislaţia legată de securitatea naţională. Preşedintele PSD a mai spus că este vorba de circa 15 legi care vizează domeniul.

Măsura a fost susţinută şi de liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care afirma că este utilă o comisie specială pentru legile pe siguranţă naţională, motivând că acestea trebuie puse în acord cu noile realităţi politice şi cu ameninţările la care ţara noastră trebuie să facă faţă.

„Cred că e util să avem o comisie care să analizeze propunerile de modificare legislativă, având în vedere că sunt multe legi care datează, cred că de la începutul anilor ’90, şi ele trebuiesc puse în acord cu noile realităţi politice şi cu noile ameninţări la care România, la fel ca şi alte ţări din Uniunea Europeană şi membre NATO, trebuie să facă faţă”, a precizat, Tăriceanu, la Parlament.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Atacurile asupra libertății presei, la nivel mondial, s-au intensificat. Siguranța jurnaliștilor în România, motiv de îngrijorare

Atacurile politice asupra libertăţii presei, inclusiv detenţia jurnaliştilor, suprimarea instituţiilor media independente şi difuzarea pe scară largă a dezinformării s-au intensificat în mod semnificativ...

26 de avioane de război și 5 nave chineze, detectate în jurul Taiwanului

Ministerul Apărării din Taiwan a anunţat vineri că a detectat 26 de avioane şi cinci nave chineze în jurul insulei în ultimele 24 de...

Germania susține că a fost victima unui atac cibernetic rusesc. Berlinul avertizează că vor exista consecințe

Berlinul a acuzat vineri hackeri ruşi susţinuţi de Moscova de un atac cibernetic intolerabil împotriva membrilor Partidului Social-Democrat german şi a avertizat că vor...
Ultima oră
Pe aceeași temă