20.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăPoliticăTăriceanu explică de ce a refuzat fuziunea ALDE - PSD

Tăriceanu explică de ce a refuzat fuziunea ALDE – PSD

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a confirmat, joi, că a primit o ofertă din partea liderului PSD, Marcel Ciolacu, pentru o fuziune PSD – ALDE.

În această ofertă era inclusă și candidatura lui Tăriceanu, la alegerile parlamentare, pe lista PSD.

Călin Popescu Tăriceanu a precizat că a refuzat ambele propuneri, întrucât, pe de o parte, diferența ideologică dintre PSD (partid de stânga) și ALDE (partid de dreapta) era prea mare, iar pe de altă parte, pentru că oferta de a candida pe listele PSD era doar pentru el, personal, și pentru alte câteva persoane, foarte puține, din ALDE.

“Domnul Ciolacu mi-a spus că ar fi dispus să facem o fuziune PSD cu ALDE. Sunt câteva raţiuni pentru care am declinat această propunere. În primul rând, între cele două partide este o distanţă ideologică foarte mare. Cred că era foarte complicat să armonizăm punctele de vedere”, a argumentat liderul ALDE.

Tăriceanu nu a spus explicit, dar se deduce că ar fi fost vorba de o fuziune prin absorbție – adică ALDE să fie practic încorporat în PSD.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

CFR Cluj – Rapid 3-2. Giuleștenii rămân fără victorie în play-off

CFR Cluj a câștigat derby-ul alb-vișiniu disputat pe teren propriu împotriva Rapidului cu scorul de 3-2 și și-a consolidat poziția a doua în clasamentul...

Pentagonul nu vede nicio schimbare în poziția forței nucleare strategice a Rusiei

Pentagonul nu a observat nicio schimbare în ceea ce privește dispunerea forțelor nucleare strategice ale Rusiei, în ciuda a ceea ce oficialii au numit...

Taiwan, lovit de un cutremur

Taiwan a fost lovit de un cutremur cu magnitudine de 5.4, potrivit Reuters. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 25 kilometri. Conform Centrului chinez...
Ultima oră
Pe aceeași temă