12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăPoliticăTribunalul Iaşi a suspendat măsurii de excludere a viceprimarului PSD

Tribunalul Iaşi a suspendat măsurii de excludere a viceprimarului PSD

Judecătorii Tribunalului Iaşi au admis, miercuri, cererea formulată de viceprimarul Gabriel Harabagiu cu privire la excluderea sa din PSD la începutul acestui an.

Instanţa a suspendat executarea hotărârii PSD de excludere a lui Harabagiu din partid până la soluţionarea definitivă a litigiului înregistrat la Tribunalul Iaşi de către viceprimarul municipiului.

Hotărârea Tribunalului nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

Viceprimarul Gabriel Harabagiu susţine că a cerut Tribunalului nu doar suspendarea deciziei de excluderii din partid, ci şi anularea actului respectiv.

El susţine că, în momentul excluderii sale din PSD, i s-a încălcat dreptul la apărare şi că s-a comis un abuz. Harabagiu afirmă că a aflat despre şedinţa Comisiei de Etică a PSD Iaşi, în care s-a decis excluderea sa, cu doar câteva ore înainte de întrunire.

Pe 10 aprilie, tot Tribunalul Iaşi i-a admis lui Gabriel Harabagiu cererea de suspendare a ordinului prefectului privind încetarea mandatului acestuia de consilier, după excluderea sa din PSD. Astfel, el a putut revenit în funcţia de viceprimar.

Primarul Mihai Chirica şi viceprimarul Gabriel Harabagiu au fost excluşi din PSD la începutul acestui an, pentru atacurile repetate la adresa partidului şI a liderului formaţiunii Liviu Dragnea.

 

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă