14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSănătateComisia Europeană cumpără încă 80 de milioane de doze de vaccin produs...

Comisia Europeană cumpără încă 80 de milioane de doze de vaccin produs în Europa

Comisia Europeană a aprobat un al șaselea contract în cadrul Strategiei UE privind vaccinurile, anunță, miercuri, un comunicat transmis de Reprezentanța Comisiei Europene la București.

Contractul semnat la 25 noiembrie prevede achiziționarea inițială a 80 de milioane de doze de vaccin, furnizorul fiind societatea farmaceutică Moderna. 

“Contractul prevede achiziționarea inițială a 80 de milioane de doze în numele tuturor statelor membre ale UE, plus o opțiune de a solicita până la 80 de milioane de doze suplimentare, care urmează să fie furnizate odată ce vaccinul s-a dovedit a fi sigur și eficace împotriva COVID-19”, precizează comunicatul transmis de Comisia Europeană.

Contractul cu Moderna va extinde portofoliul deja larg de vaccinuri care urmează să fie produse în Europa, incluzând contractele semnate cu AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV, BioNTech-Pfizer și contractul aprobat cu CureVac. Acest portofoliu diversificat de vaccinuri va asigura faptul că Europa este bine pregătită pentru vaccinare, de îndată ce vaccinurile se vor dovedi a fi sigure și eficace. Statele membre pot decide și să doneze vaccinul unor țări cu venituri medii și inferioare sau să îl redirecționeze către alte țări europene.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cutremur în Serbia, la granița cu România

Un cutremur cu magnitudinea 4,4 s-a produs în această dimineaţă, la ora locală 8:42, în Serbia, la graniţa cu România, potrivit informaţiilor publicate de...

Burkina Faso: Autoritățile interzic mai multe agenții de presă străine

Autorităţile din Burkina Faso au suspendat mai multe instituţii de presă străine deoarece au prezentat subiectul prin care armata, aflată la putere, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă