14 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSănătateMarea Britanie reinfectează tineri care au avut Covid-19. Ce urmărește experimentul

Marea Britanie reinfectează tineri care au avut Covid-19. Ce urmărește experimentul

Reinfectarea cu coronavirus după vindecare nu este imposibilă, dar nu este clar dacă are caracteristici diferite sau dacă variantele joacă un rol în scăderea eficienței sistemului imunitar.

Pentru a înțelege acest lucru, Universitatea din Oxford a anunțat un experiment controversat, în care mai mulți voluntari vor fi reinfectați, scrie La Repubblica.

Cercetătorii vor să înțeleagă de ce unii indivizi despre care se presupune că au dezvoltat anticorpi în timpul primei infecții se reinfectează.

Vor încerca să înțeleagă dacă a doua oară COVID „lovește” mai ușor, deoarece sistemul imunitar este deja antrenat să îl recunoască. O reinfectare ce nu mai pune în pericol viața oamenilor ar putea însemna că pandemia are lunile numărate sau anii numărați. Experimentul va permite apoi identificarea acelor părți ale memoriei imune care sunt cele mai importante pentru a oferi protecția la o nouă întâlnire cu virusul. Odată aflate aceste aspecte, ar putea fi dezvoltate vaccinuri mai eficiente.

Mai presus de toate, însă, este necesară rezolvarea dilemei legate de noile variante.

Voluntarii Universității din Oxford vor fi aleși dintre tineri sănătoși cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, aceasta fiind categoria cu cel mai mic risc de complicații. La început, doze foarte mici de virus vor fi injectate la 24 de persoane, pentru a înțelege care este cantitatea minimă ce duce la infecție, însă în vară ar trebui să se ajungă la 90 de voluntari infectați.

Aceștia vor primi, la început, tulpina inițială a virusului, cea a Wuhan, mai puțin riscantă pentru cei care au trecut deja prin boală. Voluntarii vor sta izolați în laborator cel puțin 17 zile și vor primi o rambursare a cheltuielilor de 5.800 de euro. Dacă se îmbolnăvesc vor fi imediat supuși tratamentului.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Șase persoane au fost rănite în regiunile ucrainene Harkov și Dnipro

Rusia a lansat peste noapte un atac cu drone asupra regiunilor ucrainene Harkov și Dnipro, rănind cel puțin șase persoane și lovind infrastructuri critice,...

Rareș Bogdan, atac la Nicușor Dan: A-i da un vot înseamnă a-l arunca pe apa sâmbetei

"Este important Bucureștiul și îl sprijinim cu toată forța pe Sebastian, dar în următoarele 40 de zile sper să nu va trebui să răspundem...

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...
Ultima oră
Pe aceeași temă