15 C
București
luni, 20 septembrie 2021

30 de străzi din București vor fi modernizate cu fonduri de la Consiliul General

Cele 30 de străzi care fac obiectul programului de modernizare se află în Sectorul 4 și au fost preluate în administrarea Consiliului General al Municipiului București, în baza unei Hotărâri a Consiliului Local al Sectorului 4, pe perioada derulării investițiilor.

Programul multianual privind accelerarea dezvoltării rețelelor edilitare de utilități publice din Capitală, aprobat de Consiliul General al Municipiului București, va include și 30 de străzi din Sectorul 4. În prezent, aceste artere rutiere sunt fie neasfaltate, fie acoperite cu piatră sau cu dale din beton. Ele urmează a fi complet modernizate, prin dotatea cu rețele publice de alimentare cu apă, canalizare menajeră, canalizare pluvială și iluminat public și, de asemenea, vor fi asfaltate.

Dintre cele 30 de străzi, 23 sunt acum, practic, drumuri de pământ. Ideea de a fi modernizate a aparținut consilierului local Antonio Andrușceac, președintele Comisiei de Urbanism de la Sectorul 4.

„Programul Primăriei Capitalei este binevenit pentru locuitorii Sectorului 4, de aceea, Hotărârea de Consiliu prin care a fost aprobată trecerea acestor străzi în administrarea municipalității, pe perioada investiției, a fost susținută de majoritatea consilierilor locali. Oricât ne-am
fi dorit să asfaltăm aceste străzi nu am fi putut înainte de a fi realizate rețelele de apă, canalizare și iluminat public, de care se ocupă Primăria Capitalei“, a declarat primarul Sectorului 4, Daniel Băluță. 

Fondurile necesare realizării programului multianual „Nicio stradă neasfaltată și fără utilități publice“ se asigură din bugetul local al Municipiului București.

Potrivit proiectului Consiliului Local al Sectorului 4, dintre cele 30 de artere rutiere care vor fi supuse modernizării, cele mai importante sunt străzile Ineluș, Odei, Povestei și Piperului.

Vor mai fi modernizate Intrările Ciorogârla, Povestei, Miron Cristea Mitropolit, Serelor, Vulturilor și Gării Progresul, precum și drumurile denumite Dealul Aluniș, Dealul Armanului, Dealul Babii, Dealul Bisericii, Dealul Caselor, Dealul Corbului, Dealul Cucului, Dealul Ferului, Dealul Geoagiului, Dealul Leului, Dealul Pădurii, Dealul Scheiului, Dealul Istria, Dealul Floreni, Dealul Crișului, Dealul Frumos, Dealul Viei, Dealul Crucii, Dealul Bradului și Dealul Binelui.

De menționat este și faptul că una dintre arterele ce urmează a fi modernizate este cea care duce la Gara Progresul (legătura tradițională spre Giurgiu). Această zonă din sudul Capitalei urmează a se dezvolta inclusiv printr-o viitoare linie de metrou, care se va construi între Gara de Nord și Gara Progresul.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă