Foto: Facebook

Foto: Facebook

Ambasadorul Germaniei a decorat un ofițer român pentru eroismul dovedit în Africa

Ambasadorul Germaniei la București a decorat un ofițer al Armatei Române pentru eroismul dovedit într-o misiune din Africa.

Mihai Diac 0 comentarii

Ambasadorul Germaniei la București, Cord Meier - Klodt, a decorat un ofițer al Armatei Române pentru eroismul dovedit într-o misiune din Africa.

Potrivit unui anunț postat de Ambasada Germaniei, locotenentul Alin Daniel Rentea a fost decorat de ambasadorul Cord Meier - Klodt, în numele ministrului german al Apărării, Annegret Kramp - Karrenbauer.

„Îi adresăm mulţumiri din inimă locotenentului Alin Daniel Rentea! El a contribuit în timpul misiunii Naţiunilor Unite în Mali (MINUSMA) personal şi cu mare grijă la salvarea mai multor soldaţi germani răniţi”, a precizat Ambasada Germaniei.

Ofițerul român a primit, din mâna ambasadorului Germaniei, medalia de bronz a Bundeswehr-ului.

România a contribuit timp de un an la eforturile internaționale de menținere a păcii în Mali cu un detașament al Forțelor Aeriene Române.

În prezent, România mai are un singur militar în misiunea MINUSMA, încadrat într-o echipă internațională care desfășoară misiuni de dezvoltare a cooperării civili-militari (CIMIC), în regiunea Douenza-Timbuktu, din Mali, la limita de sud a deșertului Sahara.

Comentarii

loading...