11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSocialArad: Un autobuz cu 15 călători a luat foc în mers

Arad: Un autobuz cu 15 călători a luat foc în mers

Autobuzul în care se aflau 15 pasageri a luat foc, joi, pe strada Barbu Lăutaru din oraşul Arad. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad, vehiculul, care aparţinea companiei de transport public din Arad, a luat foc cu doar câţiva metri înainte de a opri în staţie.

“În autobuz se aflau 15 persoane, care au reuşit să se autoevacueze. Flăcările au cuprins tot autobuzul, a ars tot interiorul. Noi am intervenit cu două autospeciale, intervenţia a durat aproximativ 30 de minute până la stingerere, ardea violent, generalizat, cu posibilităţi de propagare şi la maşinile parcate. Autobuzul a luat foc înainte de o staţie aflată între blocuri, iar din cauza temperaturii radiante a incendiului, s-au spart geamuri de la blocul de lângă şi s-a degradat o parte a anvelopării blocului”, a declarat, corespondentului Mediafax, purtătorul de cuvânt al ISU Arad, George Pleşca.

Potrivit reprezentanţilor ISU Arad, cauza probabilă a izbucnirii incendiului este frecarea mecanică la o roată blocată. Practic, o roată de la mijlocul autobuzului s-a blocat, şoferul nu a observat acest lucru, iar în urma frecării, a luat foc.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă