13.5 C
București
sâmbătă, 25 septembrie 2021

Epidemia reduce numărul de cereri pentru un loc de muncă

Numărul de aplicanți la joburi a scăzut cu până la 30 la sută în ultima lună, în contextul crizei coronavirusului, anunță un comunicat difuzat de site-ul undelucram.ro.

Această situație este relevată de un sondaj cu privire la impactul crizei cauzate de coronavirus asupra recrutării de personal, sondaj realizat pe platforma undelucram.ro în luna martie 2020. 

Datele au fost preluate de la 477 de participanți la sondaj, angajați în departamentele de HR din industrii precum IT&C, Comerț/Retail, Producție Industrială, Producție Bunuri de larg consum, Bănci/Asigurări/Pensii/Alte Servicii Financiare, BPO&Servicii, Transport/Logistică. 

Companiile care recrutează în această perioadă au precizat că au amânat sesiunile de training și că perioada de onboarding a noilor angajați a fost scurtată.

De asemenea, angajatorii fac tot posibilul să își lase angajații să lucreze de acasă. Respondenții au menționat că își desfășoară activitatea în mod normal, doar că fac acest lucru de acasă. Excepțiile sunt cei care lucrează în lanțuri de magazine alimentare, în farmacii și în producție și nu își pot desfășura activitatea de acasă.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă