14.2 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021

Gorj: Instructorul de rafting care s-a înecat în Jiu nu avea contract de muncă

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj început verificările în urma accidentului la rafting, după ce instructorul Arthur Manea, în vârstă de 42 de ani, din Bucureşti, a murit, stabilindu-se că acesta nu era angajat cu forme legale şi nici nu avea contract cu organizatorii evenimentului din Defileul Jiului.

„Nu figurează în baza de date a Inspecţiei Muncii cu contract individual de muncă, încheiat cu asociaţia respectivă, care a organizat evenimentul. Este în desfăşurare cercetarea evenimentului”, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, Neli Matei, purtătorul de cuvânt al ITM Gorj.

De altfel, Arthur Manea nu figurează nici pe site-ul Federaţiei Internaţionale de Rafting, ca ghid acreditat să însoţească turiştii în cursele de rafting.

Accidentul a avut loc sâmbătă, în Defileul Jiului, în zona Lainici, când barca în care se aflau nouă persoane, între care şi bărbatul de 42 de ani, s-a răsturnat, în timp ce făceau rafting.

În barcă se aflau şapte turişti şi doi ghizi. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, fiind audiate mai multe persoane. Martorii spun că instructorul s-a lovit la cap de o stâncă, în încercarea de a împinge un turist în barcă. Medicii legişti susţin că bărbatul a murit înecat.

Ultima oră
Pe aceeași temă