22 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSocialJohn Mahoney: Starul serialului "Frasier", a murit la 77 de ani

John Mahoney: Starul serialului “Frasier”, a murit la 77 de ani

Pentru rolul din serialul “Frasier”, Mahoney a fost nominalizat de două ori la premiile Primetime Emmy şi tot de două ori la Globurile de Aur.

Actorul, care a fost membru al The Steppenwolf Theatre Company din Chicago timp de 39 de ani, a murit duminică, din cauza unui cancer.

Mahoney, născut în Marea Britanie, s-a mutat în SUA la vârsta de 19 ani, pentru a preda limba engleză la un liceu din Illinois, potrivit Variety.

Şi-a început cariera de actor relativ târziu, la 40 de ani, la sfîrşitul anilor 1970, când colegii de breaslă John Malkovich şi Gary Sinise l-au invitat să joace în proaspăt înfiinţata companie de teatru din Chicago.

Actorul a apărut în peste 30 de producţii la prestigiosul teatru, cel mai recent în spectacolul “The Rembrandt”, în septembrie anul trecut.

Mahoney a jucat în numeroase filme şi seriale TV, cel mai recent în 2015, în “Foyle’s War”. De asemenea, a jucat în filme precum “The American President”, “Moonstruck” şi “Say Anything”.

De-a lungul carierei, a fost extrem de apreciat de critici şi public, primind trofee Tony şi din partea Sindicatului actorilor americani.

Cele mai citite

Președintele Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, la Washington

Președintele Klaus Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, într-o ceremonie care se va desfășura la Washington, în ziua de 8 mai 2024. Președintele Iohannis...

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...

Lista PSD pentru Consiliul General începe cu Firea, Negoiță și Băluță. Piedone nu figurează

Lista candidaților propuși de PSD pentru Consiliul General al Municipiului București începe cu Gabriela Firea, Robert Negoiță, Daniel Băluță și Dan Cristian Popescu. Pe lista...
Ultima oră
Pe aceeași temă