22.3 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

Ministerul Justiției a început selecția procurorilor pentru un nou șef la DIICOT

Procurorii pot depune cereri de înscriere până la data de 7 mai (inclusiv), la Direcţia resurse umane din cadrul Ministerului Justiţiei, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

„Selecţia se desfăşoară în condiţiile prevăzute de art. 54 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în acest scop fiind întocmite Standardele de organizare şi desfăşurare a selecţiei procurorilor în vederea efectuării propunerilor de numire în funcţiile de conducere prevăzute de art. 54, alin. (1) din Legea nr. 303/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi Standardele de evaluare a interviului susţinut în cadrul selecţiei procurorilor în vederea efectuării propunerilor de numire în funcţiile de conducere prevăzute de art. 54 alin. (1) din Legea nr. 303/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, anexate”, se precizează în comunicat.

Mandatul lui Daniel Horodniceanu la şefia DIICOT încetează în luna mai, iar ministrul Justiţiei este cel care propune reînnoirea mandatelor procurorilor-şefi. Horodniceanu ar avea dreptul la două mandate de şef al DIICOT, dar el nu mai doreşte această funcţie, întrucât a depus, deja, o cerere la CSM pentru a se întoarce pe un post de execuţie în cadrul serviciului teritorial Iaşi al DIICOT.

Conform reglementărilor legale în vigoare, procurorul-şef al DIICOT este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul CSM. Numirea se face pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Ultima oră
Pe aceeași temă