12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSocial”Pinalti” la DNA. Ce a declarat Gheorghe Ștefan la ieșirea de la...

”Pinalti” la DNA. Ce a declarat Gheorghe Ștefan la ieșirea de la audieri

Tot astăzi, la DNA s-a prezentat și Sorin Blejnar, fostul șef al Fiscului, anchetat în mai multe dosare de corupție.

”Nu pot să vă dau niciun amănunt. E declarație de martor. Am răspuns la întrebările procurorului”, a declarat Ștefan, la ieșirea de la audieri. Întrebat dacă are vreo legătură cu dosarul în care a fost reținut Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, acuzat că ar fi primit mită 100.000 de euro, ”Pinalti” a spus că „nu cunosc”.

Pe 20 septembrie 2017, Gheorghe Ștefan a fost eliberat condiționat din Penitenciarul Ploiești, după ce a executat mai mult de o treime din pedeapsa de trei ani şi şase luni de detenţie la care a fost condamnat, pe 16 octombrie 2016, pentru fapte de corupţie, în dosarul Microsoft.

Reamintim că, în luna aprilie a anului trecut, fostul primar din Piatra Neamț a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti  la trei ani de detenţie în dosarul privind finanţarea PDL. Ulterior, în luna iulie, Tribunalul Prahova a constatat că faptele pentru care a fost condamnat Gheorghe Ştefan în cele două dosare sunt concurente şi a stabilit că, în urma contopirii pedepselor, fostul primar are de executat pedeapsa cea mai grea – trei ani şi şase luni de detenţie. După ce a scăpat de această pedeapsă, ”Pinalti” a fost trimis în judecată de procurorii DNA, pe 28 decembrie 2017, ântr-un nou dosar, în care este acuzat de trafic de influenţă în legătură cu sponsorizarea echipei de fotbal FC Ceahlăul Piatra Neamţ de către o firmă care avea contracte cu Hidroelectrica, potrivit evz.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă