10.7 C
București
vineri, 22 octombrie 2021

Primăria Capitale spune că Pasajul Ciurel va fi gata în noiembrie 2018

Primăria Capitalei afirmă că Proiectul “Penetraţie Splaiul Independenţei-Ciurel-Autostrada Bucuresti – Piteşti” a fost făcut prost de la început şi era complet blocat la preluare. Municipalitatea anunţă că a obtinut avizul de la Ministerul Culturii privind descarcarea arheologică şi se lucrează la reţele, iar proiectul va fi gata în noiembrie 2018.

Reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucureşti au transmis un punct de vedere după ce Asociaţia Pro Infrastructură a afirmat că la Pasajul Ciurel lucrările înaintează ”cu viteza melcului”.

Potrivit reprezentanţilor PMB, proiectul “Penetraţie Splaiul Independenţei-Ciurel-Autostrada Bucuresti – Piteşti” este un proiect demarat în urmă cu mai mulţi ani, care atunci când a fost preluat de actuală administratie era complet blocat.

”La nivelul PMB s-a constituit un grup de lucru care a revizuit întregul proiect, plăţile restante către constructor au fost efectuate şi s-au prevăzut bani în buget pentru ca lucrarile să poată continua. Proiectul initial a fost facut prost, nefiind luate in calcul o serie de retele edilitare care  trebuiau deviate pentru ca lucrarile sa poata continua. Nici retelele RATB de pe amplasamentul lucrarii nu au fost prinse in proiect, in acest moment reprezentantii regiei lucrand la devierea acestora”, precizează reprezentanţii PMB.

Potrivit acestora, termenul de finalizare a obiectivului de investitii asumat initial de catre constructor a fost decalat  si din cauza lucrarilor suplimentare care au vizat descarcari arheologice care au durat mai mult decat era previzionat.

”În acest moment PMB  a obtinut avizul de la Ministerul Culturii privind descarcarea arheologica, iar constructorul a inceput lucrarile la canalizarea pluviala si alimentare cu apa, dar si la noul traseu al conductelor de apa industriala Cet Grozavesti. De asemenea, s-a semnat incredintarea catre ENEL pentru relocarea si devierea retelelor electrice din zona”, ami spun reprezentanţii municipalităţii.

Aceştia anunţă că  termenul estimat de constructor pentru finalizarea nodului rutier este noiembrie 2018.

PMB mai precizează că , avand in vedere vechimea documentatiei in baza careia a fost atribuita lucrarea si problemele identificate pe parcursul desfasurarii lucrarilor, a fost analizata adoptarea unei noi solutii de realizare a tronsoanelor 2 si 3 ale acestui obiectiv, in concordanta si cu prevederile PMUD Bucuresti- Ilfov.

”Astfel, in urma grupului de lucru format la nivelul Primariei Municipiului Bucuresti cu reprezentanti ai proiectantului si reprezentanti ai Primariei Sector 6, s-a stabilit un nou traseu in imediata vecinatate, minim invaziv in privinta exproprierilor si implicit a costurilor acestora, iar acest proiect va fi integrat in PUZ-ul coordonator Sector 6”, mai spun oficialii PMB.

Nodul suprateran „Virtutii” este compus din podul hobanat care traverseaza raul Dambovita si o serie de pasaje denivelate care asigura traversarea bulevardului Virtutii si conexiunile acestuia cu directiile principale de mers – Splaiul Independentei – Autostrada A1.

Asigurarea directiilor de mers in nodul rutier se face prin intermediul unui numar de 13 pasaje rutiere, a unui pasaj dublu peste soseaua Virtutii si a unui pod hobanat peste raul Dambovita.

Podul hobanat este realizat in proportie de aproximativ 85,5%, in timp ce intregul tronson Nod rutier „Virtutii” este realizat in procent de 58%.

Asociaţia Pro Infrastructură a realizat o filmare aeriană a nodului rutier Virtuţii, parte din proiectul penetraţiei Splai-Ciurel-Autostrada A1, şi afirmă că ”şantierul înaintează cu viteza melcului”. Reprezentanţii ONG-ului spun că proiectul este ”un exemplu perfect de incompetenţă şi neputinţă administrativă din partea Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB)” şi afirmă că, ”în ciuda promisiunilor fanteziste” ale primnarului General Gabriala Firea care dădea asigurări că Pasajul Ciurel va fi gata în 2017, în actualul ritm, lucrarea nu se va finaliza nici în acest an. Asociaţia cere municipalităţii să continue proiectul în forma iniţială, cu trei benzi pe sens.

Ultima oră
Pe aceeași temă