15.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSocialSalvamont, număr mare de intervenții la sfârșitul minivancanței de Revelion

Salvamont, număr mare de intervenții la sfârșitul minivancanței de Revelion

Gradul mare de încărcare a pârtiilor, folosirea de mijloace de alunecare improvizate, legătura de schi reglată necorespunzător au fost principalele cauze de producere a accidentelor, au anunţat, miercuri, reprezentanţii Salvamont România.

Potrivit Salvamont România, ultimele 24 de ore au fost din nou pline pentru salvamontiştii din întreaga ţară, sfârşitul minivacanţei fiind caracterizat printr-un numar foarte mare de turişti pe munte, în special în zonele ce deţin domenii de practicare a sprturilor de iarnă.

”Gradul mare de încărcare a pârtiilor, folosirea de mijloace de alunecare improvizate, legătura de schi reglată necorespunzător au fost principalele cauze de producere a accidentelor”, anunţă Salvamont România.

În ultimele 24 de ore, salvamontistii au avut peste 60 de intervenţii, dintre care prin Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 50 apeluri de urgenţă: 10 apeluri pentru Salvamont Gorj, 9 apeluri pentru Salvamont Sinaia, 5 apeluri pentru Salvamont Municipiul Brasov, 4 apeluri pentru Salvamont Bihor, 2 apeluri pentru Salvamont Cluj, 2 apeluri pentru Salvamont Caras-Severin, 2 apeluri pentru Salvamont Cavnic, 4 apeluri pentru Salvamont Harghita, 5 apeluri pentru Salvamont Straja, 2 apeluri pentru Salvamont Alba, 2 apeluri pentru Salvamont Sibiu, 2 apeluri pentru Salvamont Mureş, 1 apel pentru Salvamont Uricani, 1 apel pentru Salvamont Petrosani si 1 apel pentru Salvamont Valcea, restul apelurilor fiind transmise direct echipelor salvamont.

De asemenea, s-au primit şi 17 apeluri prin care se solicitau informaţii despre starea pârtiilor şi diferite zone montane. 

Cele mai citite

Ovidiu Ionescu şi Bernadette Szocs merg la Jocurile Olimpice! România are 82 de sportivi calificați la Paris

România și-a mărit numărul de sportivi care vor participa la Jocurile Olimpice, după ce perechea alcătuită din Ovidiu Ionescu şi Bernadette Szocs s-a calificat...

Rusia atacă cibernetic Germania și Cehia. Ce măsuri s-au luat

Germania a anunţat luni că şi-a rechemat în ţară "pentru consultări" ambasadorul din Rusia, după ce vineri a acuzat un grup de hakeri ruşi...

Ciolacu a fost la stadion la promovarea Gloriei Buzău în SuperLiga după 15 ani

Premierul Marcel Ciolacu a fost prezent pe stadion la meciul Gloria Buzău - Unirea Slobozia 3-0 și a sărbătorit promovarea în SuperLiga a gazdelor,...
Ultima oră
Pe aceeași temă