15.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSocialValul de frig polar care s-a abătut asupra Europei a ucis 41...

Valul de frig polar care s-a abătut asupra Europei a ucis 41 de oameni

Supranumit “Bestia din Est” de presa britanica, “Ursul din Siberia” in Olanda, “Tunul de zapada” in Suedia sau “Moscova-Paris” in Franta, acest val de frig a omorat 41 de oameni incepand de vineri: 18 in Polonia, sase in Cehia, 5 in Lituania, 4 in Franta, 4 in Slovacia, doi in Italia si in Romania. In Estonia, valul de frig a ucis 7 oameni in luna februarie.

In noaptea de marti spre miercuri, mercurul din termometre a coborat pana la -21 de grade in regiunile muntoase din Croatia si Bosnia, -20 de grade la Lubeck in nordul Germaniei, -19 grade in sudul Poloniei, -18 grade in apropiere de Liege, in Belgia si -10 in imprejurimile Londrei.

In Suedia, o minima de -36 grade a fost inregistrata la Glattalp, la 1.850 metri altitudine, o zona neobisnuita cu astfel de extreme.

Temperaturile glaciale, care ar urma sa dureze pana joi, afecteaza in principal persoanele fara adapost. Trei dintre aceste persoane au murit in Franta si in Cehia de vineri si doi in Italia, dintre care una care a refuzat sa paraseasca locul in care dormea in afara de Milano, informează HotNews.

Cele mai citite

“Festival cu droguri”. Un traficant a fost prins după ce a încercat să introducă ciuperici, amfetamină la un festival

Într-o acțiune desfășurată în data de 06.05.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au efectuat...

România are nevoie de o nouă generație de lideri politici, educați pe modelul occidental, consideră rectorul SNSPA

România trebuie "să investească încredere într-o nouă generație de lideri politici, educați și formați pe modelul occidental", consideră profesorul Remus Pricopie, rectorul Școlii Naționale...

SNPPC susține protestul de joi al pensionarilor militari: „Incoerența legislativă și discriminarea determină ieșirea în stradă”

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) a transmis, marţi, prin intermediul unui comunicat de presă, că nemulţumirile justificate ale pensionarilor militari s-au...
Ultima oră
Pe aceeași temă