13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialActiune pentru recuperarea unor turisti belgieni, rataciti in Muntii Apuseni

Actiune pentru recuperarea unor turisti belgieni, rataciti in Muntii Apuseni

Salvamontistii au actionat pentru recuperarea a doua grupuri de turisti belgieni, ratacite, de sambata dupa-amiaza, in Muntii Apuseni.
Coordonatorul Serviciului Salvamont din statiunea Stana de Vale, Paul Sav, a declarat ca patruzeci de persoane au urcat muntele in grup organizat, insa zece dintre ei au plecat inaintea celorlalti.
Fara sa-i mai astepte pe colegii lor, turistii au urcat pana deasupra cascadei Bohodei, ajungand in apropierea statiunii Stana de Vale.
Cand au realizat ca au pierdut legatura cu restul grupului, ei s-au oprit intr-o poienita, unde au fost gasiti, duminica, in jurul orei 2.00, de catre membrii uneia din cele doua echipaje de salvamontisti alertate inca din seara precedenta. Strainii au fost cazati peste noapte in gospodaria unui localnic.
Grupul mare de turisti a fost gasit de al doilea echipaj al Serviciului Salvamont, care l-a ajutat sa se intoarca, in noaptea de sambata spre duminica, in tabara din Valea Leului, unde este cazat.
Cei mai multi dintre belgieni nu au avut probleme de sanatate, cu exceptia a cinci tineri care au suferit socuri hipotermice.
“Gasirea a fost ingreunata de ploaia care a tinut in loc, zeci de minute, echipele de salvare”, a adaugat Paul Sav, unul dintre membrii Salvamont.

Cele mai citite

Parașutiștii și echipajul de zbor, în pericol din cauza închirierii avioanelor AN-2 scoase din uz

Un recent accident aviatic petrecut la Aerodromul Spătaru din Buzău a adus la lumină o situație îngrijorătoare în cadrul Ministerului Apărării Naționale (MApN)....

VIDEO. Andreea Marin a dezvăluit secretul prin care își ține soțule aproape: “Construim în continuare”

Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu alcătuiesc unul dintre cele mai discrete cupluri din showbiz-ul românesc, evitând expunerea excesivă în mediul public și preferând să-și...

Polonia investește în securizarea şi întărirea frontierei estice. “Am luat decizia de a investi 10 miliarde de zloţi”

Prim-ministrul Donald Tusk a anunțat sâmbătă că Polonia va aloca peste 2 miliarde de euro pentru consolidarea și securizarea frontierei sale estice, aceasta fiind...
Ultima oră
Pe aceeași temă