25.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialCe alimente sunt (o)mega-esențiale organismului tău în sezonul rece? (P)

Ce alimente sunt (o)mega-esențiale organismului tău în sezonul rece? (P)

Organismul uman este un adevărat miracol. Totuși, ca orice miracol, dacă vrei să ‚dureze’ trebuie să îi aloci atenția necesară și alimentația corespunzătoare.

Există o serie de afecţiuni la care organismul uman este expus odată cu venirea frigului. Corpul va lupta să se adapteze corect fiecărui sezon, însă există anumite lucruri pe care le putem face pentru a ajuta imunitatea să rămână puternică pe toată perioada rece.

Iată ce susțin medicii că este esențial pentru sănătate odată ce vremea se răceşte:

  • Corpul are o nevoie mai mare de vitaminele A, D, E precum și de acizi omega 3 şi omega 6, care să îl ajute să învingă mai uşor virozele
  • Este important să introducem în alimentație cât mai multe surse cu vitaminele mai sus menționate
  • Peștele este un izvor nesecat de omega 3, nu degeaba multiplele cure de vitaminizare recomandate de medici conțin și faimosul ulei de pește
  • Un pește extrem de delicios și cu un aport mare de omega 3 este macroul. Iar dacă ne gândim și că macroul este permis atât în perioadele de post religios cât și în alimentația celor mici, acest pește devine practic un aliment cu mare impact pozitiv asupra sănătății noastre

O rețetă demnă de MasterChef

Chef  Liviu Balint, ambasadorul Podravka și unul dintre finaliștii MasterChef, îți propune să încerci pastele cu macrou. Rețeta este relativ flexibilă, în funcție de preferințele tale. Poți să folosești atât Eva file de macrou în sos tomat, cât și Eva file de macrou în ulei vegetal.

Ai nevoie de spaghete integrale, spanac, usturoi, lămâie și oregano proaspăt. Dacă alegi varianta de paste cu Eva file de macrou în sos tomat, poți adăuga câteva roșii cherry și, după gust, niște parmezan. Pentru varianta de paste cu Eva file de macrou în ulei vegetal, chef Liviu Balint îți recomandă adițional și salata rucola.

Trebuie doar să fierbi pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj și ulterior să le amesteci cu ingredientele mai sus menționate. Usturoiul se mărunțește si se amestecă cu o lingură de ulei de măsline pentru a evita călirea acestuia, proces termic care-i fură din vitamine. Sosul astfel obținut se va turna peste paste pentru a consolida gustul delicios. Ai văzut? Rețeta este nemaipomenit de simplă.

Consumă macrou cel puțin o dată pe săptămână şi te asigurăm că organismul tău va funcționa mai bine pe toată perioada rece.

Cele mai citite

O companie a ajuns să valoreze 2.000 de miliarde de dolari

CEO-ul companiei Nvidia dezvăluie cum a ajuns firma lui să valoreze 2.000 de miliarde de dolari, arată un articol publicat pe site-ul termene.ro. Interviul cu...

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...

Studiu. Românii își propun să arunce mai puțină mâncare

Șapte din zece români își propun să arunce mai puțină mâncare la gunoi, relevă cel mai recent studiu realizat de Reveal Marketing Research în...
Ultima oră
Pe aceeași temă