25.2 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialCinci morţi şi 21 de răniţi într-un atentat cu bombă la Bagdad....

Cinci morţi şi 21 de răniţi într-un atentat cu bombă la Bagdad. Incidentul a avut loc în timpul unei ceremonii

Cinci persoane au fost ucise şi alte 21 rănite într-un atentat cu bombă într-un cartier şiit din Bagdad. Incidentul s-a petrecut duminică, 09 octombrie, iar atacul a fost deja revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic, scrie Agerpres.

Atacul pus la cale de jihadişti s-a produs la Bagdad al-Jadida, în apropiere de un cort unde șiiții începeau să comemoreze moartea imamului Hussein, nepot al profetului Mahomed, asasinat în secolul al VII-ea în orașul sfânt Kerbala.

ISIS a revendicat acest atac comis de un kamikaze, însă, potrivit unor surse medicale şi a martorilor, atentatul ar fi fost provocat de o bombă amplasată la marginea drumului, mai precizează sursa citată.

Şiiţii sunt consideraţi eretici, fiind şi principala ţintă a numeroaselor atacuri provocate de gruparea ultraradicală ISIS.

Cele mai citite

Armata israeliană a început evacuarea civililor din Rafah, înaintea unei posibile ofensive

Armata israeliană a început evacuarea civililor din orașul Rafah, aflat în sudul Fâșiei Gaza, aparent în cadrul pregătirilor pentru o operațiune militară în această...

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...

Cetățenii UE consideră dezastrele naturale o amenințare mai mare decât un eventual război

Cetățenii din mai multe țări membre UE consideră că dezastrele naturale legate de climă reprezintă o amenințare mai mare decât un eventual război. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă