15.9 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialDezavantajele sexului de la prima intalnire, dovedite matematic

Dezavantajele sexului de la prima intalnire, dovedite matematic

Femeile isi cresc substantial sansele de a avea noroc in dragoste daca evita sa faca dragoste cu un barbat de la prima intalnire – este avertismentul lansat de specialisti, care au argumentat aceasta afirmatie chiar printr-o formula matematica complexa, ce atesta faptul ca durabilitatea unei relatii de cuplu depinde in mare masura de modul si momentul interactiunii fizice dintre cei doi parteneri. Concret, cu cat este amanata mai mult aceasta etapa, cu atat mai putine sunt riscurile unei deceptii amoroase.

Profesorul Robert Seymour de la Universitatea din Londra a explicat in ultimul numar al revistei Institutului de Stiinte Biologice din Marea Britanie ca aceasta formula matematica, denumita teoria jocului, foloseste mai multe principii aplicabile ritualurilor de intalnire intre barbati si femei. Rezultatul argumenteaza ipoteza ca cei mai buni parteneri de sex masculin sunt dispusi sa prelungeasca durata intalnirilor platonice, inainte de a erotiza relatia. Modelul matematicianului britanic se bazeaza pe principiul ca femeile au cele mai multe probabilitati de a inregistra o dezamagire in dragoste din cauza riscului de a ramane insarcinate cu un barbat pe care il cunosc foarte putin si care ar putea sa se sustraga obligatiei de a-si asuma paternitatea si care ar putea sa refuze sustinerea cresterii si educarii copilului.

Totodata, conform calculelor probabilistice, faza de a face curte este decisiva pentru ambele sexe in privinta stabilitatii relatiei dintre parteneri, dar si a optiunilor maritale. Seymour a subliniat faptul ca inclusiv in cazul mai multor specii de animale compromisul de a se ajunge la sex survine doar dupa o perioada mai lunga de timp de coabitare, necesara unei mai bune tatonari reciproce. Dar, spre deosebire de mamifere, oamenii – indiferent de varsta, clasa sociala, habitat sau mentalitati – se curteaza intr-un mod mai sofisticat si subtil, care presupune iesiri frecvente la restaurante sau in cluburi, plimbari romantice prin parcuri, vizionari de filme la mall si spectacole de teatru, activitati care pot dura saptamani sau chiar luni de zile.

"De regula, barbatul este cel care suporta financiar aceasta etapa a tatonarii reciproce, a iesirilor de curtoazie. Insa, ambii parteneri consuma timp si energie, care ar putea fi folosite in alte activitati individuale" – a declarat profesorul Seymour. El a adaugat ca, cu cat mai mare este investitia, cu atat mai mici vor fi costurile unor relationari emotionale negative pe termen lung, explicabil prin faptul ca o cunoastere mai buna pre-maritala implica un schimb mai mare si mai diversificat de informatii despre partener inainte de a decide gradul si modul de implicare afectiva si de finalizare oficiala a relatiei.

Perioada de curtoazie ia sfarsit in momentul in care femeia decide ca barbatul cu care relationeaza la un moment dat este capabil – dupa perioada de testare a compatibilitatilor de cuplu, dar si a  defectelor si calitatilor individuale – sa-i satisfaca toate asteptarile si sa-i asigure stabilitatea relationala dorita. Pe scurt, este vorba de momentul in care barbatul necunoscut devine alesul inimii si partenerul ideal. Abia dupa obtinerea acestui statut, este recomandata de catre specialisti relationarea in plan fizic.

Specialistii atrag atentia ca un barbat de calitate este capabil sa se abtina si sa amane momentul inceperii relatiei sexuale. In schimb, partenerii superficiali si aventurieri obisnuiesc sa arda toate etapele, ducandu-si direct iubita in pat, eventual si de la prima intalnire.

Presiunea perfectiunii are multiple baze, culturale, morale sau sociale si chiar in basme exista o Ileana Cosanzeana perfecta care se intalneste cu un Fat Frumos Perfect pentru a trai intr-un castel perfect si vor avea o viata perfecta. Totusi, dincolo de preceptele morale ale societatii contemporane si noile tendinte sexiste, se pare ca fiinta umana este capabila sa-si imbunatateasca capacitatile de a avea o relatie de cuplu perfecta sau perfectibila, care sa se desfasoare intr-un mod armonios si durabil din punct de vedere fizic, emotional si spiritual prin comunicare, toleranta, devotament si respect reciproc.

Elena Marinescu
Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Iohannis – nu popcorn, ci (pop)corny

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele României, Klaus Werner Iohannis, s-a deplasat în Statele Unite ale Americii (SUA), pentru a fi premiat, acum, în prag de...

Regele Charles al III-lea nu-l va întâlni pe Prințul Harry din cauza programului foarte încărcat al monarhului

Prințul Harry nu se va întâlni cu tatăl său, Regele Charles al III-lea, în timpul vizitei pe care o efectuează în prezent în Marea...

Portul american artificial și temporar din Gaza e gata pentru a livra asistența umanitară

Construcţia portului american artificial şi temporar din Fâşia Gaza, menit să faciliteze livrarea asistenţei umanitare, este finalizată, dar podul nu poate fi instalat din...
Ultima oră
Pe aceeași temă