16 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialAtentat la viaţa liderului ISIS. Asasinii misterioşi au încercat să-l omoare prin...

Atentat la viaţa liderului ISIS. Asasinii misterioşi au încercat să-l omoare prin metode neobişnuite

Liderul grupului jihadist Stat Islamic este în stare gravă după ce mâncarea i-a fost otrăvită de un asasin plătit. Potrivit unei surse media locale, preparatele lui Abu Bakr al-Baghdadi şi ale altor trei comandanţi au fost contaminate cu o substanţă încă neidentificată, scrie publicația britanică Daily Mail.

Cei patru lideri au fost transportaţi de urgenţă într-un loc necunoscut, unde sunt atent supravegheaţi. Jihadiştii au lansat o campanie de prindere a celor responsabili.

Descris drept „noul Osama bin Laden”, Baghdahi este cunoscut pentru faptul că a reuşit să formeze gruparea teroristă ISIS, independentă de Al-Qaeda, iar, astăzi, Stat Islamic este cea mai bogată facţiune teroristă din lume.

În primăvara acestui an, surse din presă anunţau că liderul ISIS ar fi fost ucis într-un atac aerian al armatei SUA, însă, informaţiile s-au dovedit a fi false. 
 
Despre Abu Bakr al-Baghdadi se ştie că s-a născut în 1971 într-o familie religioasă, în Samarra, la nord de capitala irakiană. Baghdadi a obținut un doctorat în educație la Universitatea din Bagdad, iar în 2003 ar fi fost cleric într-o moschee. Teroristul, al cărui nume este un pseudonim de războinic, s-a impus ca lider al grupării Al-Qaeda în Irak în anul 2010, fiind un foarte bun tactician de război.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 777: Șoigu cere suplimentarea livrărilor de arme

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a cerut suplimentarea şi accelerarea livrărilor de arme pentru operaţiunea militară în Ucraina, a comunicat Ministerul Apărării.Într-o întrunire...

Tradiţii în Joia Mare. Cum vopsim ouăle cu ingrediente naturale

În Joia Mare se prepară mâncărurile care vor fi puse pe masa de Paşte şi se vopsesc ouăle. Iar în timp ce unele gospodine...

Estonia închide un punct de control de la granița cu Rusia pe timpul nopții

De la 1 mai, punctul de control Narva-1 de la granița dintre Estonia și Rusia a încetat să mai funcționeze non-stop. Despre acest lucru...
Ultima oră
Pe aceeași temă