16 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialTăriceanu susține că DNA a devenit un jalnic instrument politic. Drept răspuns,...

Tăriceanu susține că DNA a devenit un jalnic instrument politic. Drept răspuns, Kovesi sesizează CSM

UPDATE 18,30: Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a cerut, miercuri, Consiliului Superior al Magistraturii să facă verificări cu privire la afirmațiile pe care președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, le-a făcut la Parlament și pe care le consideră ca fiind "de o gravitate extremă" la adresa DNA, informează un comunicat trasmis miercuri de către DNA.

"Deși CSM, așa cum rezultă din comunicatul de presă din 7 februarie 2017, a invitat reprezentanții autorităților statului, instituțiile de presă și societatea civilă, la o abordare echilibrată și rezonabilă a dezbaterii publice, ca semn de asumare a poziției democratice și a echilibrului între puteri, în concordanță cu principiile separării puterilor în stat, al cooperării ferme și loiale între instituții, al independenței justiției și cu efectiva respectare a limitelor dreptului la liberă exprimare, președintele Senatului continuă același tip de mesaj public și face afirmații de o gravitate extremă la adresa Direcției Naționale Anticorupție, parte a sistemului judiciar din România. (…) Gravitatea atacurilor domnului Călin Popescu Tăriceanu sporește zi de zi și, în ciuda faptului că, prin hotărâri ale Consiliului Superior al Magistraturii, s-a statuat cu privire la alte afirmații grave făcute de președintele Senatului, aceste atacuri în mass media continuă", susține comunicatul DNA.


Direcția Națională Anticorupție (DNA) a devenit un jalnic instrument politic, iar chestiunea cu adevărat gravă este pierderea încrederii românilor într-o instituție fundamentală, așa cum este Justiția, a declarat, miercuri, președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, citat de Agerpres.

"Tot ceea ce face DNA în ultima perioadă devine limpede ca lumina zilei că face justiție selectivă și că DNA a devenit un jalnic instrument politic. Nu mai am niciun fel de îndoială. Din ce în ce mai mulți români văd lucrul ăsta, această chestiune e foarte gravă, pentru că duce la pierderea încrederii într-o instituție fundamentală care este justiția. DNA face extrem de mult rău și justiției și percepției pe care o au românii și face rău foarte mult și asupra imaginii pe care noi o proiectăm în străinătate", a afirmat Tăriceanu, la Parlament.

Președintele Senatului a răspuns astfel după ce a fost invitat să comenteze decizia Direcției Naționale Anticorupție de marți de a pune sechestru pe averea președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă: Ziua Victoriei este 8 mai, ca în NATO, nu 9 mai, ca în Rusia

Președintele Senatului și al PNL, Nicolae Ciucă, a transmis un mesaj dedicat Zilei Victoriei în cel de-al Doilea Război Mondial, mesaj în care subliniază...

Iohannis – nu popcorn, ci (pop)corny

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele României, Klaus Werner Iohannis, s-a deplasat în Statele Unite ale Americii (SUA), pentru a fi premiat, acum, în prag de...

Vopseaua pentru exterior: reînnoiește aspectul pereților exteriori ai locuinței tale

Zugrăvirea exterioară a casei este un proiect îndelungat și complex, dar care, la final, oferă o mulțime de beneficii. Pentru obținerea rezultatelor dorite, trebuie...
Ultima oră
Pe aceeași temă