14 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSportA devenit, aseară, cel mai titrat fotbalist din istorie

A devenit, aseară, cel mai titrat fotbalist din istorie

Pe parcursul celor 17 ani de carieră, Dani Alves a câştigat un trofeu cu Bahia, 5 cu FC Sevilla, 23 cu FC Barcelona, 2 cu Juventus Torino, 4 cu PSG şi 3 cu selecţionata Braziliei, conform calculelor făcute de cotidianul Le Parisien.
Fotbalistul sud-american, în vârstă de 35 ani, visează acum să câştige şi Cupa Mondială cu Selecao, la turneul final care va avea loc în această vară, în Rusia (14 iunie – 15 iulie).

Paris Saint-Germain a câştigat pentru al patrulea al consecutiv Cupa Franţei, un record pentru fotbalul din Hexagon, învingând cu scorul de 2-0 modesta formaţie de divizia a treia Herbiers, în finala disputată marţi seara, pe Stade de France.
Parizienii au deschis scorul în prima repriză, prin argentinianul Giovani Lo Celso (26), rezultatul final fiind stabilit de uruguayanul Edinson Cavani, care a transformat o lovitură de la 11 m, în repriza secundă (74).
Antrenorul spaniol Unai Emery, car se va despărţi de PSG la finalul sezonului, a obţinut cu această ocazie al şaptelea trofeu în cei doi ani petrecuţi la clubul din capitala Franţei.
Paris Saint-Germain are acum în palmares 12 Cupe ale Franţei, ultimele două cucerite sub comanda lui Emery, care a reuşit “tripla” campionat-Cupa Franţei-Cupa Ligii în acest sezon alături de gruparea de pe Parc des Princes. El va plăti, însă, cu postul său campania ratată din Ligii Campionilor, unde PSG a fost eliminată în optimile de finală de către deţinătoarei trofeului, Real Madrid.

Cele mai citite

VIDEO REZUMAT. Petrolul Ploiești rămâne în Superliga. ”Lupii galbeni” au învins Oțelul lui Dorinel Munteanu

Într-o partidă din etapa a opta a fazei play-out a Superligii de fotbal din România, Petrolul Ploiești a reușit să învingă echipa Oțelul Galați...

Ministrul britanic de Externe i-a confirmat lui Zelenski un ajutor militar de trei miliarde de lire sterline pe an

Secretarul de stat (ministrul) pentru Afaceri Externe al Marii Britanii, David Cameron, s-a întâlnit, în Ucraina, cu președintele Volodimir Zelenski, pentru a discuta despre...

Căpitanul din filmul Titanic, Bernard Hill, s-a stins din viață la vârsta de 79 de ani

Vestea tristă a trecerii în neființă a actorului britanic Bernard Hill a îndoliat comunitatea artistică și fanii din întreaga lume. Bernard Hill, cunoscut pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă