14.1 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSportCM rugby: Țara Galilor, victorie la limită contra Australiei

CM rugby: Țara Galilor, victorie la limită contra Australiei

Punctele învingătorilor au fost reuşite de Parkes (13), Davies (38) – eseuri, Biggar – o transformare (13) şi un drop gol (1) şi Patchell – o transformare (38), trei lovituri de penalitate (32, 36, 71) şi un drop gol (44).

Pentru australieni au înscris Ashley-Cooper (20), Haylett-Petty (45), Hooper (61) – eseuri, To’omua – 2 tramsformări (47, 62) şi o lovitură de penalitate (67) şi Foley – o lovitură de penalitate (28).

“Dragonii roşii”, câştigătorii Turnului celor Şase Naţiuni în acest an, au reuşit să se impună la capătul unuia dintre cele mai disputate meciuri de la actuala ediţie a competiţiei, obţinând prima victorie împotriva “cangurilor” la Cupa Mondială după 32 de ani.

După o primă repriză dominată de europeni, care au înscris două eseuri, australienii au revenit în partea secundă, reducând diferenţa la un singur punct (26-25), înainte ca galezii să se distanţeze din nou în urma unei lovituri de penalitate.

În urma acestui succes, Ţara Galilor a luat o opţiune serioasă pentru ocuparea primului loc în grupă, care le va permite britanicilor să evite în sferturile de finală prima clasată în Grupa C, din care fac parte Anglia, Franţa şi Argentina.

Ţara Galilor domină clasamentul Grupei D, cu 9 puncte, fiind urmată de Australia, 6 puncte, Georgia, 5 puncte, Uruguay, 4 puncte, şi Fiji, 2 puncte.

Cele mai citite

Rusia avertizează Franța că-i va ataca eventualele trupe trimise în Ucraina

Rusia a avertizat miercuri Franţa că, dacă preşedintele Emmanuel Macron va trimite trupe în Ucraina, atunci acestea vor fi văzute ca ţinte legitime de...

Ziua Europei: Arcul de Triumf va fi iluminat în albastru

Arcul de Triumf va fi iluminat joi, de Ziua Europei, în albastru, a anunțat Primăria Capitalei. Alte manifestări dedicate Zilei Europa vor avea loc...

Trump nu a putut ajunge la sărbătoarea lui Putin, pentru că vremea a fost cam Stormy

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Omul care a anunțat că poate pune capăt războiului din Ucraina în 24 de ore, Donald Trump, regretă că nu a...
Ultima oră
Pe aceeași temă