15.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportDuel de gală în „optimile” Champions League

Duel de gală în „optimile” Champions League

Barcelona a fost în optimile de finală ale competiţiei în fiecare an din 2004-2005, câştigând 14 din cele 16 dueluri. Catalanii au pierdut două din primele trei confruntări, cea mai recentă fiind contra lui Liverpool în 2006/07, însă a câştigat ultimele 13, inclusiv dubla cu Napoli în ediţia 2019/20 (1-1 în deplasare, 3-1 acasă).

PSG are în optimi un bilanţ de 4 victorii şi 3 eşecuri. Parizienii au reuşit să întoarcă un eşec cu 1-2 în faţa formaţiei Borussia Dortmund, cu 2-0 pe teren propriu, în ediţia 2019/20, punând capăt unei serii de trei eliminări consecutive.

Ultimul duel direct dintre Barcelona şi PSG, în optimile ediţiei 2016/17 a Champions League, a fost unul memorabil. Francezii au câştigat cu 4-0 în tur, dar Barca a întors scorul pe Camp, 6-1, Neymar (acum la PSG) marcând două goluri.

Mai reţine atenţia confruntarea dintre Atletico Madrid şi Chelsea, în timp ce Lazio Roma, cu singurul român angrenat în competiţie, Ştefan Radu, va avea o misiune dificilă, contra deţinătoarei trofeului, Bayern Munchen.

Partidele din prima manşă vor avea loc pe 16-17, respectiv 23-24 februarie, iar partidele din manşa secundă se vor juca în zilele de 9-10, respectiv 16-17 martie.

Programul duelurilor din optimi:

Borussia Moenchengladbach – Manchester City
Lazio Roma – Bayern Munchen
Atletico Madrid – Chelsea
RB Leipzig – Liverpool
FC Porto – Juventus Torino
FC Barcelona – Paris Saint-Germain
Sevilla FC – Borussia Dortmund
Atalanta Bergamo – Real Madrid

Cele mai citite

“Sunt convins că Mircea Geoană va candida la președinție”, spune Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că are convingerea fermă că Mircea Geoană va candida pentru funcția de președinte al României. Această declarație a...

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a folosit bancnote false de 200 de euro în săli de jocuri electronice 

După ce un tânăr în vârstă de 27 de ani ar fi folosit bani falși (n.r. bancnote de 200 euro) pentru a se juca...

Conferința „ Cultura Calului și Renașterea Hipismului în România după 1989” va încheia reuniunea hipică de excepție de duminică de la Hipodromul Ploiești

A patra reuniune hipică din acest an, de la Hipodromul din Ploiești, va fi una de excepție, în program fiind cinci curse de trap....
Ultima oră
Pe aceeași temă