10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSportIrina Begu, în sferturi la Hobart

Irina Begu, în sferturi la Hobart

Begu (28 ani, 76 WTA) s-a impus după două ore şi 37 de minute în faţa mai tinerei sale adversare (20 ani, 96 WTA), reuşind o revenire spectaculoasă.

Begu a condus în primul set cu 2-0 şi 3-1, dar Blinkova a întors scorul şi a trecut în avantaj (4-3), iar apoi s-a impus cu 6-4. În actul secund rusoaica a avut 5-2, dar Begu a egalat (5-5) şi a dus meciul în tiebreak, unde s-a impus cu 7-2. În decisiv, românca a condus ostilităţile şi a câştigat fără emoţii, cu 6-2.

Românca şi-a creat nu mai puţin de 18 mingi de break, din care a fructificat cinci (28%).

Irina Begu şi-a asigurat un cec de 6.175 dolari şi 60 de puncte WTA. Următoarea sa adversară va fi Anna Karolina Schmiedlova (Slovacia), care a trecut de belgianca Alison van Uytvanck (a opta favorită), cu 6-3, 6-2. Schmiedlova (24 ani, 77 WTA) are 3-2 în meciurile cu Begu, dar românca a câştigat ultimul duel, anul trecut, în primul tur la Roland Garros, cu 6-4, 5-7, 9-7.

Miercuri, în sferturile probei de dublu la Hobart au loc şi meciurile Monica Niculescu/Zhaoxuan Yang (China) – Raluca Olaru/Galina Voskoboeva (Kazahstan) şi Irina Begu/Mihaela Buzărnescu – Anastasia Potapova (Rusia)/Daiana Iastremska (Ucraina).

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă