10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportLa Baku în primul meci al zilei de la EURO 2020 a...

La Baku în primul meci al zilei de la EURO 2020 a fost egal între Elveția și Țara Galilor

Elveţia a dominat jocul, dar nu a reuşit să se impună, deşi a deschis scorul prin Breel Embolo (49), galezii egalând prin Kieffer Moore (74). Ambele goluri s-au marcat în urma unor cornere.

Prima mare ocazie a partidei a aparţinut ”dragonilor”, în min. 15, când Moore a reluat cu capul din centrarea lui James, dar Sommer a avut o intervenţie fantastică.

Apoi, Elveţia a pus stăpânire pe joc şi a presat mult, având mai multe ocazii la poarta lui Ward. Echipa antrenată de Vladimir Petkovic a fost aproape de deschiderea scorului în min. 20, când Schaer a reluat acrobatic cu călcâiul, după un corner al lui Shaqiri, dar Ward a respins excelent cu piciorul.

Au urmat mai multe şuturi imprecise expediate de Xhaka (24) şi Seferovic (27, 41, 45+1), ultima fiind o situaţie foarte bună, la o minge aşezată de Embolo.

Embolo, atacant de origine cameruneză, a avut o mare şansă de gol în min. 49, când a şutat de la 16 metri, dar Ward a respins. La cornerul care a urmat, executat de Shaqiri, Embolo a trimis mingea în plasă din 6 metri, cu o lovitură de cap, de lângă Connor Roberts.

Nati a făcut un pas înapoi după deschiderea scorului, iar galezii au profitat şi au pornit în căutarea golului egalării.

Davies a expediat un şut de la 16 metri, dar mingea, deviată, s-a dus peste poartă. Echilibrul a fost restabilit pe tabelă în min. 74, în urma unui corner, Morrell a centrat în careu, iar Moore a venit fără marcaj şi a reluat cu capul de la 10 metri.

Elveţia a revenit în atac, a marcat prin Gavranovic (85), la câteva secunde de la intrarea sa, însă golul a fost anulat de VAR pentru ofsaid.

Ultima ocazie a fost ratată de Embolo, mingea trimisă cu capul de jucătorul Borussiei Moenchengladbach fiind respinsă de portarul Ward (90).

Elveţia a ajuns acum la şase meciuri consecutive fără înfrângere la EURO.

Vineri seara, în primul meci din Grupa A, Italia a învins Turcia cu 3-0.

Pe 16 iunie, în etapa a doua, Turcia va întâlni Ţara Galilor (19:00, Baku), iar Italia va înfrunta Elveţia (22:00, Roma)., transmite agerpres.ro.

 

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă