23.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSportLa Baku în primul meci al zilei de la EURO 2020 a...

La Baku în primul meci al zilei de la EURO 2020 a fost egal între Elveția și Țara Galilor

Elveţia a dominat jocul, dar nu a reuşit să se impună, deşi a deschis scorul prin Breel Embolo (49), galezii egalând prin Kieffer Moore (74). Ambele goluri s-au marcat în urma unor cornere.

Prima mare ocazie a partidei a aparţinut ”dragonilor”, în min. 15, când Moore a reluat cu capul din centrarea lui James, dar Sommer a avut o intervenţie fantastică.

Apoi, Elveţia a pus stăpânire pe joc şi a presat mult, având mai multe ocazii la poarta lui Ward. Echipa antrenată de Vladimir Petkovic a fost aproape de deschiderea scorului în min. 20, când Schaer a reluat acrobatic cu călcâiul, după un corner al lui Shaqiri, dar Ward a respins excelent cu piciorul.

Au urmat mai multe şuturi imprecise expediate de Xhaka (24) şi Seferovic (27, 41, 45+1), ultima fiind o situaţie foarte bună, la o minge aşezată de Embolo.

Embolo, atacant de origine cameruneză, a avut o mare şansă de gol în min. 49, când a şutat de la 16 metri, dar Ward a respins. La cornerul care a urmat, executat de Shaqiri, Embolo a trimis mingea în plasă din 6 metri, cu o lovitură de cap, de lângă Connor Roberts.

Nati a făcut un pas înapoi după deschiderea scorului, iar galezii au profitat şi au pornit în căutarea golului egalării.

Davies a expediat un şut de la 16 metri, dar mingea, deviată, s-a dus peste poartă. Echilibrul a fost restabilit pe tabelă în min. 74, în urma unui corner, Morrell a centrat în careu, iar Moore a venit fără marcaj şi a reluat cu capul de la 10 metri.

Elveţia a revenit în atac, a marcat prin Gavranovic (85), la câteva secunde de la intrarea sa, însă golul a fost anulat de VAR pentru ofsaid.

Ultima ocazie a fost ratată de Embolo, mingea trimisă cu capul de jucătorul Borussiei Moenchengladbach fiind respinsă de portarul Ward (90).

Elveţia a ajuns acum la şase meciuri consecutive fără înfrângere la EURO.

Vineri seara, în primul meci din Grupa A, Italia a învins Turcia cu 3-0.

Pe 16 iunie, în etapa a doua, Turcia va întâlni Ţara Galilor (19:00, Baku), iar Italia va înfrunta Elveţia (22:00, Roma)., transmite agerpres.ro.

 

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Doi turiști din Australia și unul din SUA au fost găsiți în Mexic, împușcați în cap

Trupurile neînsuflețite a trei turiști, doi din Australia și unul din SUA, au fost găsite în Mexic, fiecare dintre ei având câte un glonț...

Studiu. Românii își propun să arunce mai puțină mâncare

Șapte din zece români își propun să arunce mai puțină mâncare la gunoi, relevă cel mai recent studiu realizat de Reveal Marketing Research în...

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...
Ultima oră
Pe aceeași temă